Ga verder naar de inhoud
donderdag 09 maart 2023

Belang van goed slapen

Slaapt u minder dan 7 uur per nacht? Duurt het lang voor u de slaap kunt vatten? Ligt u ’s nacht vaak te piekeren? En wordt u ’s ochtends niet uitgerust wakker?

Meer lezen
vrijdag 17 februari 2023

Bewegen & gezond eten

Uw welzijn hangt nauw vast met wat u eet en hoe vaak u beweegt. Recent wetenschappelijk onderzoek toont namelijk aan dat deze factoren het lichamelijk en mentale welzijn positief kunnen beïnvloeden.

Meer lezen
donderdag 02 maart 2023

Deconnecteren

Als advocaat bent u elke dag opnieuw een topsporter. Daarom is het nodig om geregeld rust te nemen tussen de prestaties door. Deconnecteren en recupereren zijn dus belangrijk voor uw welzijn en uw werkzaamheden.

Meer lezen
donderdag 02 maart 2023

Perfectionisme

Streven naar perfectie lijkt iets positief, maar dat is het niet altijd. Het kan erg belemmerend werken, uw energie verminderen en op termijn kan het zelfs leiden tot een burn-out. Ga na of u lijdt aan het soort perfectionisme dat vooral energie kost: het aangeleerde perfectionisme.

Meer lezen
donderdag 02 maart 2023

Burn-out

We hebben allemaal een gezonde dosis stress nodig in ons werk, maar door een langdurige overdosis kan u overspannen raken en opbranden. We spreken dan van burn-out.

Meer lezen
donderdag 02 maart 2023

Oplossingen voor grensoverschrijdend gedrag

Er zijn drie types ongewenst grensoverschrijdend gedrag op het werk: geweld, pesterijen en ongewenst seksueel gedrag. Dat grensoverschrijdend gedrag heeft verstrekkende gevolgen, die vaak verder gaan dan lichamelijke of psychische klachten. Het is daarom belangrijk om elke grensoverschrijdende vaststelling zo adequaat, zo discreet en zo snel mogelijk te behandelen.

Meer lezen
vrijdag 03 maart 2023

Zelfmoordpreventie

Zelfdoding en pogingen tot zelfdoding vormen een veelvoorkomend probleem in onze maatschappij. Ongeveer 10% van de bevolking heeft ooit suïcidale gedachten. Elke dag sterven er in Vlaanderen 3 personen door zelfdoding en nog eens 27 ondernemen een poging (cijfers van 2017 en 2018).

Meer lezen

Gerelateerd nieuws

Deze berichten verschenen recent:
Community Welzijn
vrijdag 24 mei 2024

Welzijn van advocaten: inzichten en uitdagingen in 2023

Eind 2023 lanceerden we onze tweede welzijnsenquête met als doel meer te weten te komen hoe het écht gaat met u als advocaat o.a. op het gebied van stress, burn-out en grensoverschrijdend gedrag.

Meer lezen
Welzijn
vrijdag 24 november 2023

Hoe gaat het met u?

Uw welzijn ligt ons nauw aan het hart. Daarom nodigen we u uit om deel te nemen aan onze tweede welzijnsenquête. Uw stem is van onschatbare waarde om een diepgaand inzicht te krijgen in de uitdagingen waarmee advocaten worden geconfronteerd op het gebied van stress, burn-out en grensoverschrijdend gedrag.

Meer lezen
Community Welzijn Kantoororganisatie
donderdag 23 november 2023

Transparante communicatie, betrokkenheid en zinvol werk: sleutels tot HR-succes in uw advocatenkantoor

Transparante communicatie, betrokkenheid en betekenisvol werk zijn slechts enkele topics die tijdens het debat aan bod kwamen. Keynote-spreker Stijn Baert en de deskundige panelleden identificeerden de uitdagingen op vlak van HR en reikten oplossingen aan om een solide basis te leggen voor advocatenkantoren en hun medewerkers. Herbekijk de uitzending en krijg een dieper inzicht in de dynamiek van de advocatuur en hoe een goed HR-beleid een aanzienlijk verschil kan maken.

Meer lezen
Community Welzijn Kantoororganisatie
vrijdag 10 november 2023

YouTube Live advocaten & HR: hoe bouwen we aan een sterke basis?

Op 20 november 2023 om 17 uur stond de volgende YouTube Live gepland. Het onderwerp van discussie is HR in de advocatuur en hoe het opbouwen van een sterk HR-beleid de groei en ontwikkeling van advocatenkantoren en hun professionals kunnen beïnvloeden. Aan tafel schuiven drie advocaten en twee HR-directeurs mee aan. Zijn geven inzichten in de uitdagingen waarmee advocatenkantoren worden geconfronteerd bij het aantrekken en behouden van juridisch talent, het verbeteren van vaardigheden en het vinden van een evenwicht in deze veeleisende sector.

Meer lezen
Community Welzijn
vrijdag 27 oktober 2023

Twee advocaten, twee missies, één vzw.

Dimitri Laes is als advocaat al 21 verbonden aan de Leuvense balie. Via rondleidingen probeert hij mensen genuanceerder naar justitie te doen kijken. Ine Van Segbroeck is 20 jaar advocaat bij de Gentse balie en geeft sinds kort ademlessen aan gevangenen. We interviewen hen over die 2 totaal verschillende taken waarbij zij zich bij dezelfde vzw inzetten als vrijwilliger.

Meer lezen
Community Welzijn
donderdag 12 oktober 2023

Waarom zet mr. Caroline Daniels zich in voor civic crowdfunding?

Caroline Daniels is als advocaat al 13 jaar verbonden aan de Nederlandstalige Orde bij de Brusselse balie en sinds eind 2020 zet zij zich ook in voor de vzw Growfunding. Haar maatschappelijk engagement was een van de redenen om te kiezen voor een eigen project in de advocatuur, als vennoot in het kantoor resolut. Wij interviewen haar over haar inzet voor de vzw.

Meer lezen
Community Welzijn Video
woensdag 27 september 2023

Terugblik op de Advocatenrun 2023

Op zondag 24 juni 2023 vond de Advocatenrun plaats. Ontdek hier wie de winnaars zijn en hoe de sfeer was op deze zonnige dag!

Meer lezen
Community Welzijn
dinsdag 26 september 2023

Een advocaat met passie voor vreemdelingenrecht helpt een vzw voor vluchtelingen

Marileen Vandenberghe is in de advocatuur een zogenaamde zij-instromer. Ze heeft eerst 20 jaar in de gezondheidszorg gewerkt en daarna nog 17 jaar in de natuur- en milieusector. Op latere leeftijd begon ze dan rechten te studeren. In 2020 begon ze haar stage aan de balie in Antwerpen en sinds juni van dit jaar staat ze er op het tableau. Tijdens haar rechtenstudies raakte ze gefascineerd door vreemdelingenrecht en zo, vertelt ze in dit interview, kwam ze als vrijwilliger terecht bij de vzw Bij Ons Thuis, een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de opvang, begeleiding en ondersteuning van vluchtelingen in Aarschot en het Hageland.

Meer lezen
Community Welzijn
vrijdag 25 augustus 2023

Weg met declareerbare uren: een interview met De Groote - De Man over hun nominatie door The Financial Times

Het Belgische advocatenkantoor De Groote – De Man is genomineerd voor de Financial Times Innovative Lawyers Awards vanwege hun "Corporate Rebels Plan". Dat plan betekent een radicale verschuiving van de traditionele benadering van declareerbare uren binnen de advocatuur. In een interview bespreken de twee initiatiefnemers, Jeroen De Man en Damien Braeckman, de motivatie achter het plan, de implementatie ervan, de gevolgen voor advocaten, cliënten en prestaties, en de toekomstige ontwikkelingen.

Meer lezen