Ga verder naar de inhoud

Omdat HR in de advocatuur ook u aanbelangt YouTube Live over advocaten & HR: hoe bouwen we aan een sterke basis?

vrijdag 10 november 2023

Op 20 november 2023 om 17 uur staat de volgende YouTube Live gepland. Het onderwerp van discussie is HR in de advocatuur en hoe het opbouwen van een sterk HR-beleid de groei en ontwikkeling van advocatenkantoren en hun professionals kunnen beïnvloeden. Aan tafel schuiven drie advocaten en twee HR-directeurs mee aan. Zij geven inzichten in de uitdagingen waarmee advocatenkantoren worden geconfronteerd bij het aantrekken en behouden van juridisch talent, het verbeteren van vaardigheden en het vinden van een evenwicht in deze veeleisende sector.

Nina Van Cauwenberge

Coördinator communicatie
Nina Van Cauwenberge

Sarah Roggeman

Medewerker-specialist communicatie
Sarah Roggeman

Deel dit artikel

Stijn Baert
Stijn Baert

Keynote

Om 17 uur starten we met een inspirerende keynote-spreker: Stijn Baert, professor arbeidseconomie aan de UGent. Hij zal spreken over de huidige krapte op de arbeidsmarkt en welke stappen de overheid en advocaten zelf kunnen ondernemen om deze uitdagingen aan te pakken.

Interactief debat

De panelleden deze avond zijn:

  • Mr. Ilse Mertens, balie Antwerpen
  • Mr. Antoine Van Eeckhout, balie West-Vlaanderen
  • Mr. Olivier Wouters, balie Brussel NL
  • Mevrouw Katrien Berghs, HR-directeur Keytrade Bank en voormalig advocaat
  • Mevrouw Kathleen Van Nuffel, HR-directeur advocatenkantoor Steptoe en Johnson en voorzitter van LDIA (Legal Diversity Inclusion Alliance, een groepering van een 50-tal advocatenkantoren die streven naar meer diversiteit op de werkvloer).

Tot slot

Het debat zal worden afgerond door OVB-bestuurder Els Koninkx, die verantwoordelijk is voor welzijn en kwaliteit in de advocatuur. Ze zal de conclusies van het debat samenvatten en waardevolle tips delen waar advocaten direct mee aan de slag kunnen.

rodrigobark

Ook uw vragen tellen

Neem zeker deel aan het debat door vragen te stellen aan de sprekers via WhatsApp. Tijdens de uitzending zal een nummer actief zijn waarop vragen kan stellen aan de panelleden in de studio.

Noteer dus in uw agenda 20 november om 17 uur: YouTube Live over advocaten & HR

De YouTube Live op 20 november 2023 over HR in de advocatuur belooft een boeiend, informatief en interactief evenement te worden. Met deskundige panelleden en een inspirerende keynote-spreker zal het debat helpen bij het identificeren van uitdagingen en het aanreiken van oplossingen om een solide basis te leggen voor advocatenkantoren en hun medewerkers. Het is een kans die u niet mag missen om inzicht te krijgen in het dynamische veld van de advocatuur en hoe een goed HR-beleid het verschil kan maken.

Ook interessant

Community
vrijdag 07 juni 2024

Dit was de advocatenrun 2024

Op zaterdag 1 juni 2024 vond de Advocatenrun plaats in het prachtige domein Puyenbroeck. Hoewel het geen zonovergoten editie was, bleef de regen gelukkig uit. Ontdek hier de winnaars!

Meer lezen
Community
donderdag 06 juni 2024

VJV verwelkomt nieuwe voorzitter en Juridisch Woord van het Jaar

Op 13 juni 2024 zal het Gentse podium opnieuw het toneel zijn voor een belangrijke aankondiging in de juridische wereld. Het tweede Juridisch Woord van het Jaar zal worden onthuld, een gebeurtenis die vorig jaar voor de eerste keer plaatsvond met het opvallende "tiktokjustitie" als winnaar.

Meer lezen