Ga verder naar de inhoud

26/04/2024 OVB Congres Magie van het recht

Ontdek de kracht van kennis met meer dan 60 sprekers uit uiteenlopende beroepsgroepen, die de juridische actualiteit belichten in boeiende sessies. Laat u inspireren, verbreed uw perspectieven en dompel u onder in een dag vol inzichten en magische momenten tijdens het OVB Congres op 26 april 2024.

Blijf op de hoogte Laatste nieuws

Wat er ook beweegt in onze sector: zodra onze juristen op de hoogte zijn, leest u het hier. En zijn er opleidingen of ander nieuws die u niet mag missen? Dan brengen we u uiteraard ook op de hoogte.
Deze berichten verschenen recent:
Community

Verslag algemene vergadering februari 2024

In een videoverslag vertelt bestuurder Jan Meerts u wat er besproken en beslist werd op de algemene vergadering van 28 februari 2024.

Meer lezen
Databank
Digitalisering

Digitalisering in de advocatuur: commissies OVB en Avocats.be bundelen de krachten

De commissies digitalisering van de OVB en Avocats.be hebben de handen in elkaar geslagen met een gezamenlijke vergadering over artificiële intelligentie. Wil u zich ook verdiepen in het thema van de digitalisering van de beroepsgroep, dan kan dat op het OVB Congres, waar advocaten diepgaande inzichten kunnen verwerven via meerdere sessies.

Meer lezen
Advocaten

Respecteer veiligheidsvoorschriften bij nieuwe ingang Justitiepaleis Brussel

De veiligheidsdiensten van het Justitiepaleis stellen vast dat meerdere personen tegelijk met één enkele badge gebruik maken van de toegang voorbehouden voor advocaten.

Meer lezen
Community

Politici debatteren over toekomst justitie tijdens M&M Justitiedebat 2024

Politici buigen zich over de toekomst van justitie tijdens het M&M Justitiedebat 2024 op woensdagavond 20 maart 2024 in het Vlinderpaleis in Antwerpen. Ontdek de insteek en de sprekers.

Meer lezen

Pleiten in toga voortaan ook bij de DBRC

Vanaf 18 maart 2024 zullen ook de bestuursrechters van de Vlaamse bestuursrechtscolleges in zwarte toga op de zitting verschijnen. Dat is het gevolg van een besluit van de Vlaamse Regering. Dat brengt met zich mee dat ook van advocaten redelijkerwijze mag worden verwacht dat ze voortaan voor de Vlaamse bestuursrechtscolleges in toga pleiten.

Meer lezen
Strafrecht

Napoleon verbannen uit het strafrecht: het tijdperk van een nieuw Strafwetboek

Het is zover! Na decennia zwoegen is het nieuwe Strafwetboek er. De Kamer keurde beide Boeken goed, alsook de wet tot invoering van een beveiligingsmaatregel ter bescherming van de maatschappij. Op de inwerkingtreding is het nog zeker 2 jaar wachten.

Meer lezen
Europa
Stem van Europa

De CCBE walst het nieuwe jaar in met de blik op de toekomst

In Wenen vond op 8 februari de eerste standing committee van 2024 plaats. Het wordt een belangrijk jaar voor de CCBE, dat gestart is met het uitwerken van een nieuwe toekomststrategie.

Meer lezen
Buren
Digitalisering

Inschrijvingen voor sociale woningen vanaf 18 maart 2024: Wat bewindvoerders moeten weten

Vanaf maandag 18 maart 2024 zal deze procedure overgaan naar het Centraal Inschrijvingsregister (CIR), een digitaal webplatform beheerd door het Agentschap Wonen in Vlaanderen. De inschrijfprocedure voor sociale woningen zal vanaf dan anders verlopen. Dit moet u weten.

Meer lezen
Community Interview

Hilde Melotte: "De advocatuur is als de kanarie in de mijn"

Hilde Melotte is een ervaren familierechtadvocaat en sinds kort de nieuwe voorzitter van de Hoge Raad voor de Justitie. Naar aanleiding van haar voorzitterschap interviewden wij haar, samen met OVB-voorzitter Peter Callens. Beiden beschikken over hun eigen expertise en bekleden vooraanstaande posities in de advocatuur. Het resultaat van dit gezamenlijke interview is een interessante dialoog waarin zij inzichten delen over de uitdagingen en evoluties binnen het Belgische rechtssysteem.

Meer lezen