Ga verder naar de inhoud

Categorieën

570 aantal items zijn gevonden. U vindt hier 570 items op pagina 1 van de 64.
Digitalisering Collectieve schuldenregeling
vrijdag 08 december 2023

JustRestart: een maand na lancering

Op 2 november 2023 werd JustRestart gelanceerd als het nieuwe digitale platform voor collectieve schuldenregeling. Sinds de lancering zijn er enkele technische problemen waar met de hoogste prioriteit aan wordt gewerkt. Lees de statusupdate na een maand.

Meer lezen
Cybercriminaliteit Digitalisering
vrijdag 08 december 2023

Gebruik vanaf 1 januari 2024 itsme® om veilig in te loggen via DPA

Vanaf 1 januari 2024 is het verplicht om in te loggen via DPA met uw advocatenkaart gekoppeld aan itsme® of met een sterk wachtwoord dat elke 60 dagen wijzigt. Dat geldt niet alleen voor alle DPA-applicaties, maar voortaan ook voor alle OVB-applicaties en onze website www.ordevanvlaamsebalies.be. Deze nieuwe aanpak vloeit voort uit ons streven naar veilige cybersecurity en draagt bij aan zowel uw eigen online bescherming als die van uw cliënten. Bovendien is het een verplichting die de cyber-verzekeraars ons opleggen willen we überhaupt nog gedekt zijn.

Meer lezen
Videconferentie
Burgerlijk recht Strafrecht
vrijdag 08 december 2023

Wettelijk kader voor videoconferentie komt dichterbij

Het wetsontwerp tot organisatie van zittingen via videoconferentie in het kader van gerechtelijke procedures werd op 1 december 2023 in de Kamer ingediend. Meer dan een jaar geleden al adviseerden we bij het voorontwerp. We stellen vast dat onze inspanningen zich vertaald hebben in een sterkere tekst die de fysieke verschijning en de toestemming door de partijen centraal stelt en de rechten van verdediging beter waarborgt. Toch blijven er ook aandachtspunten.

Meer lezen
Voorzitter op vrijdag
vrijdag 08 december 2023

Voorzitter op vrijdag: "Laat de stage een schat zijn voor de latere carrière"

In deze rubriek reflecteert onze voorzitter over de actualiteit. U leest hem elke twee weken. Ontdek waarover hij het vandaag met u wil hebben.

Meer lezen
Digitalisering
donderdag 07 december 2023

JBOX maakt plaats voor Just-on-web

Het kabinet Justitie heeft aangekondigd dat de JBOX, oorspronkelijk opgezet als beveiligd communicatieplatform voor juridische actoren, spoedig zal worden stopgezet. Deze beslissing markeert een verschuiving naar het gebruik van de nieuwe Just-on-web interface in lijn met artikel 792 van het Gerechtelijk Wetboek.

Meer lezen
De prijs werd in ontvangst genomen door de vrouw van Ding Jianxi en een collega van Hang Tung Chow.
Stem van Europa
donderdag 07 december 2023

CCBE krijgt opnieuw een Belgische voorzitter

Stafhouder Alex Tallon maakt vanaf 2024 deel uit van de CCBE Presidency, er is een vernieuwde EHRM-gids met handige Q&A voor advocaten en de Human Rights Award gaat dit jaar naar 3 Chinese advocaten

Meer lezen
Insolventierecht
woensdag 06 december 2023

Bericht voor curatoren: nieuwe betaalgegevens kosten pro-Deo faillissement

De FOD Financiën verzoekt de curatoren om toekomstige betalingen (kosten pro-Deo faillissement) uit te voeren op het gecentraliseerde rekeningnummer van de FOD Financiën.

Meer lezen
ccbe Rechten van de mens
woensdag 06 december 2023

Inzichten uit overleg EHRM met nationale balies

Op 1 december 2023 organiseerde het EHRM een overleg met de nationale balies om de praktische aspecten te bespreken van het procederen voor het Hof. Centraal daarbij waren de zogenaamde Rules of Court. Bestuurder Nicolaas Vinckier nam deel aan het overleg en brengt verslag uit.

Meer lezen
Europa
Stem van Europa Rechtstaat
dinsdag 05 december 2023

Deel uw ervaringen met justitie en de rechtstaat!

Wat is u het afgelopen jaar positief of negatief opgevallen met betrekking tot de rechtstaat, justitie en/of de uitoefening van uw beroep? Laat het ons weten tegen 15 december.

Meer lezen