Ga verder naar de inhoud

Categorieën

704 aantal items zijn gevonden. U vindt hier 704 items op pagina 3 van de 79.
Voorzitter op vrijdag
vrijdag 07 juni 2024

Voorzitter op vrijdag: "Feiten kun je bewijzen, waardeoordelen niet"

In deze rubriek reflecteert onze voorzitter over de actualiteit. U leest hem elke twee weken. Ontdek waarover hij het vandaag met u wil hebben.

Meer lezen
Stem van Europa
donderdag 06 juni 2024

Dit was de CCBE Plenary Session in Lausanne

Op de Algemene Vergadering van de CCBE in Lausanne werden papers goedgekeurd over de rechtsbijstandsverzekering, de universele afschaffing van de doodstraf en de ontwerprichtlijn over de hulpverlening bij illegale binnenkomst, doortocht en verblijf in de EU.

Meer lezen
Community
donderdag 06 juni 2024

VJV verwelkomt nieuwe voorzitter en Juridisch Woord van het Jaar

Op 13 juni 2024 zal het Gentse podium opnieuw het toneel zijn voor een belangrijke aankondiging in de juridische wereld. Het tweede Juridisch Woord van het Jaar zal worden onthuld, een gebeurtenis die vorig jaar voor de eerste keer plaatsvond met het opvallende "tiktokjustitie" als winnaar.

Meer lezen
Enquête
Community
woensdag 05 juni 2024

Herbeoordeling van de impact van de EU-bemiddelingsrichtlijn

De Dialogue Through Conflict Foundation voert momenteel een uitgebreide studie uit om de huidige stand van zaken en de impact van wetgeving rondom bemiddeling in burgerlijke en handelszaken binnen de EU-lidstaten te evalueren. We nodigen u uit om deel te nemen aan deze belangrijke enquête

Meer lezen
Witwaspreventie
maandag 03 juni 2024

CFI schetst actuele tendensen bij witwassen van geld

De Cel voor Financiële Informatieverwerking (CFI) heeft haar jaarverslag voor 2023 gepubliceerd. Als een van de belangrijkste spelers in de strijd tegen witwassen en de financiering van terrorisme, belicht het verslag de trends van het afgelopen jaar. Ook voor advocaten is dit verslag essentieel vanwege de risicogebaseerde benadering van de witwaspreventiewet. Het geeft een helder inzicht in de actuele risico’s, zodat u uw waakzaamheidsmaatregelen effectief kunt aanpassen.

Meer lezen
Persconferentie
Rechtstaat
vrijdag 31 mei 2024

Meerderheid verkiezingsprogramma’s bedreigt de rechtstaat

Het merendeel van de verkiezingsprogramma’s bevatten punten die een rechtstreekse bedreiging vormen voor de rechtstaat, geen enkele partij biedt 100% garantie op de principes ervan. De rechtstaat blijkt geen rustig bezit maar een werkwoord.

Meer lezen
Gevangenis binnen 2
Strafrecht
donderdag 30 mei 2024

Verlengd penitentiair verlof uitgebreid

Om de overbevolking te doen dalen en de omstandigheden in de gevangenissen te verbeteren, is het plafond van de uitgesloten strafmaat voor verlengd penitentiair verlof categorie A opgetrokken van meer dan 10 jaar naar meer dan 15 jaar.

Meer lezen
Community Video
woensdag 29 mei 2024

Verslag algemene vergadering mei 2024

In een videoverslag vertelt bestuurder Erik Valgaeren u wat er besproken en beslist werd op de algemene vergadering van 29 mei 2024.

Meer lezen
Cybercriminaliteit
dinsdag 28 mei 2024

Let op voor phishing via Dropbox

Recent hebben we meldingen ontvangen van advocaten(kantoren) die doelwit zijn van phishingpogingen via het platform Dropbox. We raden u daarom sterk aan om waakzaam te zijn voor e-mails waarin een advocaat u vraagt om een document te controleren via Dropbox, zelfs als die e-mail afkomstig lijkt van een geverifieerd Dropbox-adres.

Meer lezen