Ga verder naar de inhoud

Categorieën

570 aantal items zijn gevonden. U vindt hier 570 items op pagina 3 van de 64.
Welzijn
vrijdag 24 november 2023

Hoe gaat het met u?

Uw welzijn ligt ons nauw aan het hart. Daarom nodigen we u uit om deel te nemen aan onze tweede welzijnsenquête. Uw stem is van onschatbare waarde om een diepgaand inzicht te krijgen in de uitdagingen waarmee advocaten worden geconfronteerd op het gebied van stress, burn-out en grensoverschrijdend gedrag.

Meer lezen
Community Welzijn Kantoororganisatie
donderdag 23 november 2023

Transparante communicatie, betrokkenheid en zinvol werk: sleutels tot HR-succes in uw advocatenkantoor

Transparante communicatie, betrokkenheid en betekenisvol werk zijn slechts enkele topics die tijdens het debat aan bod kwamen. Keynote-spreker Stijn Baert en de deskundige panelleden identificeerden de uitdagingen op vlak van HR en reikten oplossingen aan om een solide basis te leggen voor advocatenkantoren en hun medewerkers. Herbekijk de uitzending en krijg een dieper inzicht in de dynamiek van de advocatuur en hoe een goed HR-beleid een aanzienlijk verschil kan maken.

Meer lezen
Digitalisering Collectieve schuldenregeling
donderdag 23 november 2023

Dit moet u weten over JustRestart

Op 2 november 2023 werd JustRestart gelanceerd, het nieuwe digitale platform voor het beheer, de opvolging en de behandeling van de procedures van collectieve schuldenregeling. Sinds de lancering stellen we vast dat er enkele technische problemen zijn. Er wordt dan ook met de hoogste prioriteit gewerkt aan oplossingen.

Meer lezen
Digitalisering
donderdag 23 november 2023

Zo geeft u uw medewerker eenvoudig toegang tot DPA

Advocaten vragen soms een tweede advocatenkaart zodat ze de ene bij hun administratieve medewerker kunnen laten en de andere kunnen houden om gerechtsgebouwen of gevangenissen te betreden. Wist u dat er een eenvoudige oplossing bestaat om uw medewerker toegang te geven tot DPA in uw afwezigheid?

Meer lezen
Tweedelijnsbijstand
dinsdag 21 november 2023

Raad van State vernietigt MB over nomenclatuur pro Deo

Bij arrest van 22 september 2023 heeft de Raad van State het Ministerieel Besluit van 19 juli 2016 vernietigd. Dat besluit bevat de nomenclatuur die in de tweedelijnsbijstand (pro Deo) wordt gehanteerd voor de vergoeding van de medewerkende advocaten.

Meer lezen
Deontologie
woensdag 15 november 2023

Individueel e-mailadres voortaan verplicht

Advocaten moeten vanaf nu bereikbaar zijn via een (individueel) e-mailadres. Dat besliste onze algemene vergadering.

Meer lezen
Community Welzijn Kantoororganisatie
vrijdag 10 november 2023

YouTube Live advocaten & HR: hoe bouwen we aan een sterke basis?

Op 20 november 2023 om 17 uur stond de volgende YouTube Live gepland. Het onderwerp van discussie is HR in de advocatuur en hoe het opbouwen van een sterk HR-beleid de groei en ontwikkeling van advocatenkantoren en hun professionals kunnen beïnvloeden. Aan tafel schuiven drie advocaten en twee HR-directeurs mee aan. Zijn geven inzichten in de uitdagingen waarmee advocatenkantoren worden geconfronteerd bij het aantrekken en behouden van juridisch talent, het verbeteren van vaardigheden en het vinden van een evenwicht in deze veeleisende sector.

Meer lezen
Voorzitter op vrijdag
vrijdag 10 november 2023

Voorzitter op vrijdag: "Advocaten zijn juridische reddingswerkers"

In deze rubriek reflecteert onze voorzitter over de actualiteit. U leest hem elke twee weken. Ontdek waarover hij het vandaag met u wil hebben.

Meer lezen
Gesprek
Burgerlijk recht
vrijdag 10 november 2023

Statuut en vergoeding van de bewindvoerder wettelijk geregeld

Het wetsontwerp betreffende het statuut van bewindvoerder over een beschermde persoon werd op 26 oktober 2023 goedgekeurd door de plenaire vergadering van de Kamer (hierna wet statuut bewindvoerder). De wet voert een statuut in voor de professionele bewindvoerder, maar is nog niet gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

Meer lezen