Ga verder naar de inhoud

Categorieën

570 aantal items zijn gevonden. U vindt hier 570 items op pagina 2 van de 64.
Fiscaal recht
dinsdag 05 december 2023

FOD Financiën verduidelijkt: formulier stopzetting btw-activiteit na vereffening of faillissement

De FOD Financiën verduidelijkt enkele zaken over het al dan niet indienen van het formulier tot stopzetting van een btw-activiteit (604C) bij de afsluiting van een vereffening of faillissement.

Meer lezen
mr. Justine Kochuyt, bestuurder Els Koninckx, mr. Lars Motmans
Stage Podcast Beroepsopleiding
vrijdag 01 december 2023

Succes als stagiair? Tips en Tricks voor een vliegende start!

In deze podcast van Ten Gronde delen de derdejaarsstagiairs Justine Kochuyt en Lars Motmans met bestuurder Els Koninckx hun inzichten en ervaringen van de afgelopen drie jaar. Ontdek hoe zij hun onzekerheden overwonnen en succesvol hun stage afrondden.

Meer lezen
Burgerlijk recht
donderdag 30 november 2023

Wet statuut bewindvoerder gepubliceerd in BS

De wet betreffende het statuut van bewindvoerder over een beschermde persoon werd op 30 november 2023 in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd. De wet voert een statuut in voor de professionele bewindvoerder.

Meer lezen
Digitalisering Collectieve schuldenregeling
donderdag 30 november 2023

Status JustRestart na 25 dagen

Op 2 november 2023 werd JustRestart gelanceerd als het nieuwe digitale platform voor collectieve schuldenregeling. Sinds de lancering zijn er enkele technische problemen waar met de hoogste prioriteit aan wordt gewerkt. Lees de statusupdate na 25 dagen.

Meer lezen
Community
donderdag 30 november 2023

Verslag algemene vergadering november 2023

In een videoverslag vertelt bestuurder Els Koninckx u wat er besproken en beslist werd op de algemene vergadering van 29 november 2023

Meer lezen
Witwaspreventie
woensdag 29 november 2023

Financiële verrichtingen via de derdenrekening vallen onder de witwaspreventiewet

Valt een advocaat onder het toepassingsgebied van de wet van 18 september 2017 ‘tot voorkoming van het witwassen van geld en de financiering van terrorisme en tot beperking van het gebruik van contanten’, wanneer hij via zijn derdenrekening financiële verrichtingen uitvoert in naam en voor rekening van zijn cliënt, ook al houden die verrichtingen geen verband met een activiteit opgesomd in artikel 5, §1, 28° WPW?

Meer lezen
Fiscaal recht
dinsdag 28 november 2023

Fris uw kennis op over btw

De prestaties van advocaten zijn sinds 1 januari 2014 aan de btw onderworpen. Lees de belangrijkste zaken die u moet weten over btw en raadpleeg alle relevante documenten en formulieren.

Meer lezen
Gsm met drie applicaties op: Instagram, Twitter en LinkedIn
Community Digitalisering
zaterdag 25 november 2023

Het meest actuele juridisch nieuws via onze LinkedIn-kanaal

Het meest actuele juridisch nieuws kan u dagelijks volgen via onze nieuwsrubriek en op ons LinkedIn-kanaal, en tweewekelijks via onze nieuwsbrief OrdeExpress. Maar we zijn ook actief op Twitter en Facebook. Ontdek onze strategie daarachter.

Meer lezen
Voorzitter op vrijdag
vrijdag 24 november 2023

Voorzitter op vrijdag: "Advocatenkantoren zijn en blijven ‘people business’"

In deze rubriek reflecteert onze voorzitter over de actualiteit. U leest hem elke twee weken. Ontdek waarover hij het vandaag met u wil hebben.

Meer lezen