Ga verder naar de inhoud

Neem deel aan onze wel­zijns­en­quê­te Hoe gaat het met u?

vrijdag 24 november 2023

Uw welzijn ligt ons nauw aan het hart. Daarom nodigen we u uit om deel te nemen aan onze tweede welzijnsenquête. Uw stem is van onschatbare waarde om een diepgaand inzicht te krijgen in de uitdagingen waarmee advocaten worden geconfronteerd op het gebied van stress, burn-out en grensoverschrijdend gedrag.

Ilse De Cuyper

Directeur HR & welzijn
Ilse De Cuyper

Deel dit artikel

We willen écht begrijpen hoe het met de advocatuur gaat. Uw antwoorden zullen ons helpen bij de uitwerking van gerichte acties. Denk aan specifieke campagnes, relevante opleidingen en waardevolle content die aansluiten bij uw behoeften en uitdagingen.

Uw deelname is daarvoor van essentieel belang. Deelnemen aan de enquête neemt slechts 5 minuten van uw tijd in beslag. Het is een kleine tijdsinvestering met een grote impact op de toekomstige ondersteuning die wij kunnen bieden.

Deadline voor deelname is 21 december

U kan erop vertrouwen dat uw antwoorden strikt anoniem zullen blijven. Wij waarborgen de vertrouwelijkheid van de verstrekte gegevens.

Resulaten wel­zijns­en­quê­te 2019

Een terugblik op eerdere enquêteresultaten toont aan dat uw inbreng aanzienlijke veranderingen teweeg kan brengen. De vorming van ons vertrouwensteam en het aanbod van doelgerichte opleidingen, zoals zelfverdediging, stressmanagement en burn-out preventie, zijn slechts enkele voorbeelden van hoe uw feedback heeft geleid tot concrete acties.

Ook interessant

Welzijn

Preventie

We zetten volop in op welzijn binnen de advocatuur. Want wel-zijn, u goed in uw vel voelen, zowel fysiek als mentaal heeft rechtstreeks en onrechtstreeks een impact op uw werkprestaties en uw werkvreugde.

Meer lezen
Welzijn

Vertrouwensteam

Hebt u nood aan een vertrouwelijke babbel, een informeel gesprek, ziet u even het bos door de bomen niet meer, krijgt u te maken met grensoverschrijdend gedrag of wenst u een grensoverschrijdende situatie van een confrater aan te kaarten, dan kan u terecht bij ons vertrouwensteam. Dat team bestaat uit vijftien advocaten en baliemedewerkers verspreid over Vlaanderen. Hun dienstverlening is volledig gratis.

Meer lezen
Hulp
Welzijn

Vertrouwenscoördinator

Een vertrouwenscoördinator luistert binnen alle vertrouwelijkheid naar u en bekijkt samen met u welke stappen u kan ondernemen. U kan ook bij haar terecht om even uw hart te luchten of een verontrustende situatie bij anderen te melden. Die dienst is helemaal gratis.

Meer lezen

Ook interessant

Community Welzijn
vrijdag 24 mei 2024

Welzijn van advocaten: inzichten en uitdagingen in 2023

Eind 2023 lanceerden we onze tweede welzijnsenquête met als doel meer te weten te komen hoe het écht gaat met u als advocaat o.a. op het gebied van stress, burn-out en grensoverschrijdend gedrag.

Meer lezen
Community Welzijn Kantoororganisatie
donderdag 23 november 2023

Transparante communicatie, betrokkenheid en zinvol werk: sleutels tot HR-succes in uw advocatenkantoor

Transparante communicatie, betrokkenheid en betekenisvol werk zijn slechts enkele topics die tijdens het debat aan bod kwamen. Keynote-spreker Stijn Baert en de deskundige panelleden identificeerden de uitdagingen op vlak van HR en reikten oplossingen aan om een solide basis te leggen voor advocatenkantoren en hun medewerkers. Herbekijk de uitzending en krijg een dieper inzicht in de dynamiek van de advocatuur en hoe een goed HR-beleid een aanzienlijk verschil kan maken.

Meer lezen