Ga verder naar de inhoud

Om onze cliënten zo goed mogelijk van dienst te zijn, is technologische innovatie van onze dienstverlening een noodzaak. Niet alleen om in kwaliteit tegemoet te kunnen komen aan de wensen van de klant, ook om onze praktijken efficiënter in te richten. We zien in de advocatuur dan ook steeds meer digitalisering plaatsvinden. Maar lang niet iedereen plukt de digitale vruchten. Het ontbreekt ons vaak aan tijd en interesse om dat te ontdekken. Zo komen we achterop en kunnen we de steeds verdergaande technologische ontwikkelingen niet meer bijbenen.

De Orde van Vlaamse Balies start daarom met Expeditie Digitaal, waarmee we Vlaamse advocaten willen laten zien dat digitale innovatie helemaal niet moeilijk hoeft te zijn, louter voordeel biedt en ook nog eens heel leuk is. Met Expeditie Digitaal bieden we u inspiratie en handvatten om uw praktijk toekomstbestendig te maken.

Ga mee op Ex­pe­di­tie­tour!

In de maanden mei en juni gingen we op Expeditietour doorheen Vlaanderen. We boden praktische workshops aan over de implementatie van nieuwe werkwijzen met behulp van digitale technologie en inspireerden de advocaten met voorbeelden van beroepsgenoten uit zowel de Vlaamse als Europese juridische wereld. 

woensdag 08 maart 2023

Column

De wereld om ons heen verandert in een snel tempo. Digitalisering en technologie zijn niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Dat is niet voor niets: digitalisering biedt ons veel gemak.

Meer lezen
woensdag 08 maart 2023

Digitalisering in de Vlaamse advocatuur: van olifant tot luipaard

Eind 2021 voerde de OVB met de Digimeter een meting uit naar de stand van digitalisering van de advocatenkantoren in Vlaanderen. Erik Valgaeren, inmiddels drie jaar bestuurder met de portefeuille digitalisering, legt uit waarom.

Meer lezen
woensdag 08 maart 2023

De staat van digitalisering van de Vlaamse advocatuur

Jeroen Zweers vergelijkt de digitalisering van de Vlaamse advocatuur met die van de rest van de Westerse wereld.

Meer lezen
woensdag 08 maart 2023

Digitalisering is nooit een doel op zich

Bart van den Brande, advocaat en managing partner bij Sirius Legal, en An Haenen, marketing and relationships manager bij Sirius Legal, zien digitalisering als de sleutel naar beter werken.

Meer lezen
woensdag 08 maart 2023

Snel en overzichtelijk communiceren met elkaar en klanten

Bart Vosters, advocaat en senior partner bij Crimilex, wijst ons op praktische communicatietoepassingen.

Meer lezen
woensdag 08 maart 2023

Gebruik je huidige toepassingen maximaal

Rémy Bonnaffé, advocaat en ook actief bij Ask Q, toont ons de waarde van wat je al in huis hebt.

Meer lezen
woensdag 08 maart 2023

AI in de advocatenpraktijk

Met behulp van twee voorbeelden die u zelf kunt uitproberen, laten we u zien wat er met AI mogelijk is.

Meer lezen
woensdag 08 maart 2023

Het hoe en waarom van social media

Pieter Goetghebuer, advocaat en managing partner bij Intolaw, neemt ons mee in de (on)mogelijkheden van social media.

Meer lezen
woensdag 08 maart 2023

Contentmarketing, een sleutel tot succes

Jeroen de Man, advocaat en managing partner bij De Groote – De Man Advocaten, legt uit hoe zij content marketing effectief inzetten.

Meer lezen
donderdag 09 maart 2023

Hoe dichten we de digitale generatiekloof?

Gevaco Advocaten in Beringen is een groot advocatenkantoor met 35 advocaten, van alle leeftijden. Het kantoor zet in op digitale transformatie. Advocaten Jan Swennen (59 jaar) en Neil Simons (35 jaar) vertellen over hun ervaringen.

Meer lezen
donderdag 09 maart 2023

Kübler-Ross in uw kantoor

Karel Vincent, advocaat bij Onlaw, waarschuwt: investeren in digitalisering gaat niet zonder desinvesteren. “Investeren in digitalisering is ook snoeien in bestaande werkprocessen. Dat doet pijn, maar is het uiteindelijk waard.”

Meer lezen
donderdag 09 maart 2023

Wat wil de klant?

Julie Dutordoir is directeur-generaal van het Instituut voor bedrijfsjuristen (IBJ). Het IBJ is de federale beroepsorganisatie voor het gereglementeerde beroep van bedrijfsjurist in België. Het IBJ draagt bij aan de professionele en deontologische vorming en ontwikkeling van ruim 2.100 bedrijfsjuristen.

Meer lezen
donderdag 09 maart 2023

Go digital or go home

Op 28 oktober 2022 sprak Antoon Dierick de openingsrede van de Vlaamse Conferentie der Balie van Gent uit ter opening van het gerechtelijk jaar 2022-2023. Mr. Dierick is vennoot bij MDP Advocaten en gespecialiseerd in de juridische aspecten van de informatie- en digitale maatschappij.

Meer lezen
donderdag 09 maart 2023

Blijf op de hoogte

Wil u bijblijven met de digitale ontwikkelingen in de advocatuur? Enkele tips!

Meer lezen

Nog vragen? Onze specialisten ter zake

Ontdek alle medewerkers

Ben Claes

Jurist studiedienst