Ga verder naar de inhoud
woensdag 01 januari 2014

Standpunt eenheidsstatuut arbeiders en bedienden vanaf 1 januari 2014

Op 1 januari 2014 traden de aanpassingen van het eenheidsstatuut van arbeiders en bedienden in werking. Die herzieningen brachten een aantal wijzigingen met zich mee die nog een stapje verder gaan in de gelijkmaking van beide statuten.

Meer lezen

Nog vragen? Onze specialisten ter zake

Ontdek alle medewerkers

Sofie Verherstraeten

Jurist studiedienst
avatar

Gerelateerd nieuws

Deze berichten verschenen recent:
Arbeids- & socialezekerheidsrecht
dinsdag 09 april 2024

Rechtspraak over psychosociale risico's op het werk nu verzameld

Alle rechtspraak van arbeidsgerechten over de toepassing van de wettelijke bepalingen over psychosociale risico's op het werk werd gebundeld en omvat de periode van 2016 tot en met 2023. Het jaar 2016 werd gekozen om een inzicht te krijgen in de toepassing door de rechtbanken van de belangrijke wijzigingen die in 2014 in de wetgeving zijn aangebracht.

Meer lezen
Arbeids- & socialezekerheidsrecht
dinsdag 19 december 2023

Oproep kandidaten Adviesraad voor Kinderarbeid

De minister van Economie en Werk Pierre-Yves Dermagne besliste om de Adviesraad voor Kinderarbeid te activeren. Die Adviesraad zoekt nu 6 leden. Interesse? Lees de precieze opdracht van de Adviesraad en stel u ten laatste op 8 januari 2024 kandidaat.

Meer lezen
Strafrecht Standpunt
vrijdag 12 mei 2023

Nieuwe SMS, nieuwe bezwaren

Het kabinet Justitie heeft haar vierde poging om justitie menselijker, sneller en straffer te maken ingediend in de Kamer. We bekijken het ontwerp kritisch in de context van onze opmerkingen bij het voorontwerp.

Meer lezen
Speeltuin
Publiekrecht Standpunt
vrijdag 30 december 2022

Nationaal toegangsverbod voor recreatiegebieden: gebouwd op los zand?

Een nieuw wetsvoorstel wil komaf maken met de jaarlijkse overlast in recreatiegebieden door te voorzien in een systeem van gegevensuitwisseling over personen tegen wie een plaatsverbod voor zulke gebieden loopt. De OVB bespeurt hierin echter een te verregaande beperking van het recht op persoonlijke bewegingsvrijheid.

Meer lezen