Ga verder naar de inhoud
woensdag 01 februari 2023

Bijzondere opleiding 'Cassatieprocedure in Strafzaken'

Als u een penale procedure voor het Hof van Cassatie wil voeren, dan moet u de Bijzondere Opleiding Cassatieprocedure in Strafzaken volgen. Die opleiding volgt u via 3 klassikale lessen en een werkcollege en levert u 14 punten permanente vorming op. Het aantal vormingsuren is 14.

Meer lezen
woensdag 01 februari 2023

Collaboratieve onderhandelingen

Alleen collaboratieve advocaten mogen collaboratieve onderhandelingen voeren. Om te worden opgenomen op de lijst van collaboratieve advocaten, moet een advocaat onder meer een bijzondere opleiding volgen. Daarom organiseert de OVB de bijzondere opleiding Collaboratieve onderhandelingen.

Meer lezen
woensdag 01 februari 2023

SUPRALAT-opleiding (Salduzverhoorbijstand)

Verhoorbijstand leveren op het politiebureau of bij een onderzoeksrechter vereist een specifieke aanpak. Bijstand wordt vaak in uitdagende situaties verleend: op ongewone tijdstippen, op korte termijn, in voor de cliënt emotionele omstandigheden en in een vaak als vijandelijk gepercipieerde omgeving. U beschikt daarom best over sterke interpersoonlijke communicatievaardigheden.

De SUPRALAT-opleiding reikt strafrechtadvocaten die theoretische kennis en praktische vaardigheden aan. Zo kan u verdachten vakkundig adviseren en bijstaan bij een politieverhoor.

Meer lezen
dinsdag 11 april 2023

Bijzondere Opleiding Jeugd- en Kinderrechten

Wilt u graag aan de slag in het jeugd(delinquentie)recht? Dan is de Bijzondere Opleiding Jeugd- en Kinderrechten onontbeerlijk. In deze multidisciplinaire opleiding leert u zowel vanuit een juridische, criminologische, psychologische als sociaal-agogische invalshoek over de rechten van minderjarigen, de jeugdhulpverlening en de jeugddelinquentie en hoe minderjarigen bij te staan en te vertegenwoordigen.

Meer lezen

Nog vragen? Onze specialisten ter zake

Ontdek alle medewerkers

Tom Bauwens

Coördinator Opleidingsinstituut

Leen Bosmans

Medewerker-specialist opleiding

Leen Christiaens

Medewerker-specialist opleiding

Ellen Van Geert

Medewerker-specialist opleiding

Gerelateerd nieuws

Deze berichten verschenen recent:
Opleidingsinstituut On demand
donderdag 09 november 2023

Dag van de Ondernemer: mis deze webinars niet

Op 17 november, ter ere van de Dag van de Ondernemer, hebben we drie boeiende webinars gepland die gericht zijn op de advocatuur en ondernemerschap. Deze sessies beloven inzichtelijke discussies en waardevolle informatie te bieden voor advocaten.

Meer lezen
Onderhandelen
Opleidingsinstituut Collaboratieve onderhandelingen
donderdag 31 augustus 2023

Een fijn verhaal over een succesvolle collaboratieve onderhandeling.

Mr. Kathleen De Cuyper en mr. Jorden Wouters, beiden verbonden aan de Nederlandstalige Orde bij de balie Brussel, volgden bij de OVB samen de opleiding collaboratieve onderhandelingen. Ze hebben zonet een succesvolle collaboratieve onderhandeling achter de rug. In een interview met hen en de cliënt van mr. Wouters willen ze u warm maken om de opleiding te volgen. Temeer nu er wetgeving in de maak is waardoor het collaboratief akkoord in de toekomst ook zal kunnen worden gehomologeerd. Vanaf eind september starten er nieuwe opleidingssessies.

Meer lezen
Opleidingsinstituut Salduz
vrijdag 07 juli 2023

Hoe gaat u best om met minderjarige verdachten?

Behaalde u al het Supralat-certificaat én het certificaat Bijzondere Opleiding Jeugdrecht? Dan is onze nieuwe opleiding iets voor u! Die gaat in op de bijzondere kwetsbaarheid van minderjarigen tijdens een verhoor. Verwacht u aan rondetafelgesprekken, interactie en een rollenspel. U gaat naar huis met heel wat nieuwe vaardigheden.

Meer lezen
Podcast Opleidingsinstituut
dinsdag 04 juli 2023

Energierecht, krijgt u het er ook al warm van?

Energiedelen, energietransitie, renovatieverplichting, warmtenetten, het zijn termen die heel actueel zijn. Logischerwijs hebben rechtzoekenden dan ook al eens vaker een advocaat nodig die thuis is in dergelijke materies. In deze podcast Ten Gronde hoort u twee advocaten die de nodige expertise hebben opgebouwd in het energierecht: mr. Tim Vermeir en mr. Thomas Vandenberghe.

Meer lezen
Opleidingsinstituut
maandag 22 mei 2023

Word lid van onze erkenningscommissie permanente vorming

Word lid van onze erkenningscommissie permanente vorming en bepaal mee welke aanvragen al dan niet erkend worden voor punten permanente vorming.

Meer lezen
Opleiding Supralat 2022
Opleidingsinstituut
dinsdag 25 april 2023

OVB blikt tevreden terug op 1 jaar Opleidingsinstituut

Op 11 januari van dit jaar blies het Opleidingsinstituut 1 kaarsje uit en het loopt als een trein want het voorbije jaar volgden al bijna 6000 advocaten een of andere opleiding via het Opleidingsinstituut. Erik Schellingen is als OVB-bestuurder bevoegd voor het OI, hij is oprecht blij dat de OVB werk gemaakt heeft van zo'n digitaal leerplatform.

Meer lezen
Opleidingsinstituut
donderdag 06 april 2023

Nieuwe opleiding: privaat aannemingsrecht en bouwrecht

Het eerste deel van deze opleiding focust op het nieuwe verbintenissenrecht op de bouwsector en het aannemingscontract. Die wetgeving heeft belangrijke gevolgen voor de contracten tussen de verschillende vastgoedspelers. In het tweede deel staan we stil bij de relevante rechtspraak rond aanneming en onderaanneming.

Meer lezen
Welzijn Opleidingsinstituut
woensdag 05 april 2023

Vanuit stress-management naar optimale communicatie

Samen met u willen we in deze co-creatiesessie een opleidingstraject uitstippelen rond mentaal welzijn van en voor advocaten. In kleine groep delen we in een open dialoog ervaringen met elkaar en krijgt u concrete inzichten en handvaten mee.

Meer lezen
Opleiding
Opleidingsinstituut
vrijdag 13 januari 2023

Nieuwe richtlijnen aanvragen kmo-portefeuille

Wanneer u zich inschrijft voor een opleiding die in aanmerking komt voor de subsidiemaatregel, kan u nog steeds de betaling via kmo-portefeuille aanvinken. Nieuw is dat u nu moet wachten om de steunaanvraag in te dienen tot u van ons een e-mail ontvangt dat de opleiding kan worden betaald.

Meer lezen