Ga verder naar de inhoud

Dag van de Ondernemer: mis deze webinars niet

donderdag 09 november 2023

Op 17 november, ter ere van de Dag van de Ondernemer, hebben we drie boeiende webinars gepland die gericht zijn op de advocatuur en ondernemerschap. Deze sessies beloven inzichtelijke discussies en waardevolle informatie te bieden voor advocaten.

Hier is een overzicht van de geplande webinars:

Tom Bauwens

Coördinator Opleidingsinstituut
Tom Bauwens

Deel dit artikel

Webinar 1: De toekomst van de advocaat als ondernemer vanuit een be­drijfs­eco­no­misch perspectief

Tijd: 11:00 - 12:00 uur
Dhr Kristof Decock (Flanders Business School – en KUL) en Mr. Fien Sabbe

Dit eerste webinar onderzoekt de rol van advocaten als ondernemers vanuit een bedrijfseconomisch perspectief. Dhr. Kristof Decock en mr. Fien Sabbe zullen de advocatuur analyseren door de lens van bedrijfseconomie, en specifiek voor advocaten. Dit is een kans om inzichten te verwerven over de zakelijke kant van uw beroep.

Webinar 2: De advocaat, vrij om te ondernemen!

Tijd: 13:30 - 14:30 uur
 Mr. Pieter Goetghebuer, auteur van "De advocaat, vrij om te ondernemen"

Mr. Pieter Goetghebuer, auteur van het boek "De advocaat, vrij om te ondernemen", gaat in gesprek met mr. Fien Sabbe. Ze zullen de bouwstenen voor succes in de advocatuur bespreken, waaronder strategie, personeel, cliëntenwerving, processen, technologie en financiën. Dit is een uitgelezen kans om te leren hoe u als advocaat uw ondernemerschap kunt verbeteren.

Webinar 3: Expeditie Digitaal, zes maanden later... we blikken terug!

Tijd: 15:30 - 16:30 uur
Bestuurder Erik Valgaeren, mr. Pieter Goetghebuer, en Jeroen Zweers

Dit laatste webinar blikt terug op de "Expeditie Digitaal 2023", een initiatief dat advocaten in Vlaanderen heeft laten zien dat digitalisering voordelen biedt voor zowel advocaten als kantoren. De sprekers zullen benadrukken waarom het gebruik van digitale hulpmiddelen essentieel is en wat de toekomst brengt op het gebied van technologie, met ontwikkelingen zoals AI, de Metaverse en nieuwe digitale platformen van Justitie. Ze zullen ook een tipje van de sluier oplichten over het vervolg van de Expeditie Digitaal in 2024. Dit is een kans om bij te blijven in de snel veranderende digitale wereld van de advocatuur.

Schrijf u in

Mis deze unieke kans niet. Schrijf u vandaag nog in en leer meer over de toekomst van ondernemen in de advocatuur en de rol van digitalisering in deze branche. We kijken uit naar uw deelname op 17 november!

Ook interessant

Onderhandelen
Opleidingsinstituut Collaboratieve onderhandelingen
donderdag 31 augustus 2023

Een fijn verhaal over een succesvolle collaboratieve onderhandeling.

Mr. Kathleen De Cuyper en mr. Jorden Wouters, beiden verbonden aan de Nederlandstalige Orde bij de balie Brussel, volgden bij de OVB samen de opleiding collaboratieve onderhandelingen. Ze hebben zonet een succesvolle collaboratieve onderhandeling achter de rug. In een interview met hen en de cliënt van mr. Wouters willen ze u warm maken om de opleiding te volgen. Temeer nu er wetgeving in de maak is waardoor het collaboratief akkoord in de toekomst ook zal kunnen worden gehomologeerd. Vanaf eind september starten er nieuwe opleidingssessies.

Meer lezen
Opleidingsinstituut Salduz
vrijdag 07 juli 2023

Hoe gaat u best om met minderjarige verdachten?

Behaalde u al het Supralat-certificaat én het certificaat Bijzondere Opleiding Jeugdrecht? Dan is onze nieuwe opleiding iets voor u! Die gaat in op de bijzondere kwetsbaarheid van minderjarigen tijdens een verhoor. Verwacht u aan rondetafelgesprekken, interactie en een rollenspel. U gaat naar huis met heel wat nieuwe vaardigheden.

Meer lezen