Ga verder naar de inhoud

Charter voor col­la­bo­ra­tie­ve advocaten

Om opgenomen te worden op de lijst van collaboratieve advocaten, moet u het charter voor collaboratieve advocaten ondertekenen.

Laurence Lambert

Jurist studiedienst
Laurence Lambert

Deel dit artikel

Dat charter omvat onder meer bepalingen over de doelstelling van de collaboratieve onderhandeling, de rol van de collaboratieve advocaat en de informatie die de collaboratieve advocaat aan zijn cliënt moet verstrekken.

col­la­bo­ra­tie­ve advocaten Lijst van

Alleen advocaten die een bijzondere opleiding hebben genoten, de vereiste erkenning van collaboratieve advocaat hebben toegekend gekregen en dit charter voor collaboratieve advocaten hebben onderschreven, kunnen opgenomen worden op die lijst.

Nog vragen? Onze specialisten ter zake

Ontdek alle medewerkers

Laurence Lambert

Jurist studiedienst

Gerelateerd nieuws

Deze berichten verschenen recent:
Onderhandelen
Opleidingsinstituut Collaboratieve onderhandelingen
donderdag 31 augustus 2023

Een fijn verhaal over een succesvolle collaboratieve onderhandeling.

Mr. Kathleen De Cuyper en mr. Jorden Wouters, beiden verbonden aan de Nederlandstalige Orde bij de balie Brussel, volgden bij de OVB samen de opleiding collaboratieve onderhandelingen. Ze hebben zonet een succesvolle collaboratieve onderhandeling achter de rug. In een interview met hen en de cliënt van mr. Wouters willen ze u warm maken om de opleiding te volgen. Temeer nu er wetgeving in de maak is waardoor het collaboratief akkoord in de toekomst ook zal kunnen worden gehomologeerd. Vanaf eind september starten er nieuwe opleidingssessies.

Meer lezen