Ga verder naar de inhoud

Scrip­tie­prijs 2024 Waag uw kans op de Scrip­tie­prijs en win €2.500!

donderdag 27 juni 2024

Heeft u het afgelopen jaar uw hart en ziel gewijd aan uw bachelor- of masterproef? Was uw scriptie gericht op de advocatuur, of heeft u uitgebreid onderzoek gedaan naar de organisatie en werking van justitie? Dan kunt u nu uw inspanningen laten belonen! Wij willen u graag uitnodigen voor de Scriptieprijs, een prijs die een brug slaat tussen de wereld van de advocaten en ambitieuze studenten zoals u.

Dagmar Vanbergen

Medewerker-specialist communicatie
Dagmar Vanbergen 02

Deel dit artikel

Wat zijn de voordelen?

De voordelen zijn talrijk en van onschatbare waarde! Hier zijn er enkele:

  • Academische erkenning: uw werk zal niet onopgemerkt blijven. Experts uit de advocatuur en de juridische wereld zullen uw diepgaande inzichten en ideeën opmerken. Dit is een uitgelezen kans om uw naam te verbinden aan een prijs die uw carrière een vliegende start kan geven. 
  • De prijs, uiteraard: Als winnaar van de Scriptieprijs wacht u een geldprijs van maar liefst 2500 euro. Stelt u zich eens voor wat u met dit bedrag kunt doen: investeren in uw verdere studie, een verrijkende stage bekostigen of wellicht die ene lang gekoesterde droom verwezenlijken.
  • Uitbreiding van uw netwerk: Door uw scriptie in te dienen voor deze prijs komt u in contact met interessante personen uit de advocatuur en in de juridische wereld. Als winnaar wordt u bovendien uitgenodigd op de nieuwjaarsreceptie. Dit biedt een uitstekende kans om waardevolle connecties te leggen en uw netwerk uit te breiden voor toekomstige carrièrekansen.

Wat moet u doen?

Het meeste werk heeft u al gedaan, namelijk uw scriptie schrijven. Dit zendt u in drie exemplaren op per post op te sturen naar de OVB, op het adres Staatsbladsstraat 8, 1000 Brussel. En u zendt datzelfde werk vóór 15 november 2024 per e-mail naar info@advocaat.be. Zo eenvoudig kan het zijn.

Dit zijn de winnaars van vorige jaren

Verbintenissenrecht Scriptieprijs Interview

Florian Pollefeyt wint Scriptieprijs 2023

Florian Pollefeyt studeerde af aan de faculteit rechtsgeleerdheid en criminologische wetenschappen aan de KU Leuven met eersteklas onderscheiding voor zowel zijn bachelor- als masterdiploma. Met zijn masterproef "(On)zin van de b2b-onrechtmatige bedingenleer na de hervorming van het verbintenissenrecht" heeft hij onze Scriptieprijs ter waarde van 2.500 euro in de wacht gesleept.

Meer lezen
Burgerlijk recht Scriptieprijs Video

Chiara Kerckhof wint scriptieprijs 2022

Chiara haalde aan de UGent 18 op 20 voor haar masterproef “Waarheidsvinding in het burgerlijk proces. De waarheids-en volledigheidsplicht in hoofde van de procespartijen”. Met die masterproef wint ze nu onze scriptieprijs.

Meer lezen

Ook interessant

Community Video
donderdag 27 juni 2024

Verslag algemene vergadering juni 2024

In een videoverslag vertelt bestuurder Els Koninckx u wat er besproken en beslist werd op de algemene vergadering van 26 juni 2024.

Meer lezen
Community
donderdag 20 juni 2024

Dit was 2023 voor de OVB

We kunnen terugblikken op een goed gevuld 2023. Van cruciale juridische vraagstukken tot baanbrekende wetswijzigingen, het jaar bood een breed scala aan uitdagingen en overwinningen.

Dit jaaroverzicht toont onze betrokkenheid bij juridische ontwikkelingen en ons streven naar een rechtvaardig en effectief juridisch kader.

Meer lezen