Ga verder naar de inhoud

Podcast over bemiddeling in de praktijk Bemiddeling in de advocatuur: een stille revolutie?

maandag 09 oktober 2023

Drie advocaten die ook erkend bemiddelaar zijn gaan met elkaar onder meer in gesprek over welke nieuwe tendenzen zij vaststellen in bemiddeling en of bemiddeling in bepaalde rechtsdomeinen nu al vaker wordt toegepast dan vroeger.

Deel dit artikel

Over de sprekers

Mr. Willem Meuwissen en mr. Hafida Talhaoui zijn als advocaat verbonden aan de balie van Antwerpen, mr. Katrien Steenhaut aan de Nederlandse Orde bij de balie Brussel.

CREDITS

  • Gasten:  mr. Willem Meuwissen, mr. Katrien Steenhaut en mr. Hafida Talhaoui
  • Presentatie: OVB-woordvoerder Sofie Demeyer
  • Montage: Sarah Roggeman
  • Eindredactie: Nina Van Cauwenberge

Ook interessant

Deontologie Podcast
vrijdag 29 maart 2024

Podcast Ten Gronde: F*Q deontologie

In een boeiende aflevering van de podcast Ten Gronde, gemodereerd door bestuurder Jan Meerts, wordt de deontologie kritisch in vraag gesteld, met een focus op de veranderende landschappen van ethiek en praktijk. Mr. Eva Raepsaet, stafhouder Luk Delbrouck en vice-stafhouder Frank Judo betreden de arena om te debatteren over de ethiek en de grenzen van het beroep.

Deze podcast biedt een unieke kans om diepgaand inzicht te krijgen in de ethiek en de moderne ontwikkelingen van het beroep. Luister alsof u er zelf bij was!

Meer lezen
Community Podcast Rechtstaat
vrijdag 01 maart 2024

Podcast Ten Gronde: Dag van de Rechtstaat 2024

"Is de rechtstaat in gevaar, zitten we als het ware op 'de Titanic van de rechtstaat' en zijn wij de laatste strijkjes die nog wat melodietjes spelen terwijl we roemloos ten onder gaan? Of bevinden we ons net op een culminerend punt van borrelend potentieel van onze (Europese) instellingen?" Deze vraag (en meer) legt gespreksmoderator Peter Callens voor aan onze gasten, ongetwijfeld stof voor een interessant gesprek. Luister alsof u er zelf bij was!

Meer lezen