Ga verder naar de inhoud

Categorieën

13 aantal items zijn gevonden. U vindt hier 13 items op pagina 1 van de 2.
Resultaten gefilterd op: ccbe
ccbe
vrijdag 25 augustus 2023

Word vertegenwoordiger bij de CCBE

We zoeken twee nieuwe vertegenwoordigers voor de CCBE, de Raad van de Europese balies. Onze twee afgevaardigden vervullen binnen de Belgische delegatie een actieve rol. Stel u kandidaat ten laatste op donderdag 21 september 2023.

Meer lezen
Europa
Stem van Europa
vrijdag 17 februari 2023

Dit was 2022 voor de CCBE

De stem van de Europese advocaat werd ook in 2022 weer vertegenwoordigd door de CCBE. Een overzicht van de werkzaamheden en initiatieven werden gebundeld in het jaarverslag.

Meer lezen
James MacGuill
ccbe
dinsdag 08 februari 2022

Maak kennis met de nieuwe voorzitter van de CCBE

Meer lezen
Europees & internationaal recht ccbe
vrijdag 02 december 2022

Dit was de AV van de CCBE van 25 november

De laatste vergadering van de CCBE in 2022 stond voor een groot deel in het teken van de uitreiking van de jaarlijkse Human Rights Award aan de Oekraïense winnaars. Maar er werden ook teksten goedgekeurd in het kader van onder meer corporate social responsibility en de toekomstige Dataverordening.

Meer lezen
Europees & internationaal recht Stem van Europa
ccbe Rechten van de mens
ccbe
woensdag 25 oktober 2023

Neem deel aan de CCBE Young European Lawyers Contest 2024

De wedstrijd brengt jonge en pas afgestudeerde advocaten uit verschillende Europese landen samen rond het belang van Europees recht voor hun toekomstige praktijk. De Young European Lawyers Contest daagt de deelnemers uit om hun kennis van Europees recht toe te passen in praktische scenario's onder het toeziend oog van vooraanstaande Europese juridische professionals.

Meer lezen
Stem van Europa
vrijdag 17 februari 2023

CCBE vergadert eerste keer in 2023 over klimaat, digitale rechten en rechtstaatrapport

Wenen was op 16 februari het schouwtoneel voor de eerste CCBE Standing Committee van het jaar, onder leiding van de kersverse Griekse voorzitter Panagiotis Perakis. Op de agenda stond onder meer de schorsing van Rusland en het eerste wapenfeit van de nieuwe Environment & Climate Change Committee.

Meer lezen
Oekraïne
vrijdag 02 december 2022

De impact van de oorlog op de Oekraïense advocatuur

De CCBE Human Rights Award werd dit jaar uitgereikt aan mr. Nadia Volkova en de Ukrainian National Bar Association (UNBA) voor hun engagement & doorzettingsvermogen om de fundamentele rechten van burgers te blijven verdedigen in tijden van oorlog. We spraken met Lidia Izovitova, voorzitter van UNBA, over de impact van de oorlog op de advocatuur en de rechtstaat.

Meer lezen