Ga verder naar de inhoud

Word lid van onze er­ken­nings­com­mis­sie permanente vorming

maandag 22 mei 2023

Word lid van onze erkenningscommissie permanente vorming en bepaal mee welke aanvragen al dan niet erkend worden voor punten permanente vorming.

Leen Christiaens

Medewerker-specialist opleiding
Leen Christiaens

Deel dit artikel

Er­ken­nings­com­mis­sie permanente vorming

De erkenningscommissie beoordeelt welke activiteiten in aanmerking komen voor punten permanente vorming. Dat gaat over aanvragen van organisatoren van juridische opleidingen maar ook over advocaten die via een individuele aanvraag punten aanvragen voor hun deelname aan juridische vormingen, een juridische lezing die zij hebben gegeven, een juridische bijdrage die werd geschreven of een rechtsvak dat zij hebben gedoceerd aan een universiteit of hogeschool.

De erkenningscommissie bestaat uit 7 leden: de bestuurder vorming en opleiding van de Orde van Vlaamse Balies, die de commissie voorzit, 3 academici en 3 advocaten.

Het mandaat van de leden duurt drie jaar en is hernieuwbaar.

De commissie vergadert online één keer per maand.

Stel u kandidaat

Hebt u interesse? Stel u dan kandidaat door uw kandidatuurstelling en uw cv per e-mail te bezorgen aan de Orde van Vlaamse Balies ter attentie van Leen Christiaens via leen.christiaens@ordevanvlaamsebalies.be. De deadline daarvoor is 13 september 2023.

Huidige leden van de commissie

De huidige leden van de erkenningscommissie zijn:

  • Bestuurder Erik Schellingen (voorzitter)
  • Mr. Maarten Dambre (UGent, balie Gent)
  • Stafhouder Johan Du Mongh (KUL, balie Antwerpen)
  • Mr. David Serrus (balie Gent)
  • Stafhouder Caroline Talloen (balie Dendermonde)
  • Stafhouder Dirk Van Coppenolle (balie Limburg)
  • Mr. Stefaan Voet (KUL, balie West-Vlaanderen)

Ook interessant

Opleidingsinstituut On demand
donderdag 09 november 2023

Dag van de Ondernemer: mis deze webinars niet

Op 17 november, ter ere van de Dag van de Ondernemer, hebben we drie boeiende webinars gepland die gericht zijn op de advocatuur en ondernemerschap. Deze sessies beloven inzichtelijke discussies en waardevolle informatie te bieden voor advocaten.

Meer lezen
Onderhandelen
Opleidingsinstituut Collaboratieve onderhandelingen
donderdag 31 augustus 2023

Een fijn verhaal over een succesvolle collaboratieve onderhandeling.

Mr. Kathleen De Cuyper en mr. Jorden Wouters, beiden verbonden aan de Nederlandstalige Orde bij de balie Brussel, volgden bij de OVB samen de opleiding collaboratieve onderhandelingen. Ze hebben zonet een succesvolle collaboratieve onderhandeling achter de rug. In een interview met hen en de cliënt van mr. Wouters willen ze u warm maken om de opleiding te volgen. Temeer nu er wetgeving in de maak is waardoor het collaboratief akkoord in de toekomst ook zal kunnen worden gehomologeerd. Vanaf eind september starten er nieuwe opleidingssessies.

Meer lezen