Ga verder naar de inhoud

Webinar over anti-wit­was­prak­tij­ken voor advocaten

dinsdag 06 februari 2024

Op 26 februari 2024 vindt de webinar "Anti-Money Laundering for Lawyers" met info en praktische tips naar aanleiding van het nieuwe AML-package van de Europese Unie. 

Nico Moons

Jurist studiedienst
Avatar

Deel dit artikel

Dit webinar geeft verduidelijking bij de nieuwe Europese anti-witwaswetgeving (het zogenaamde AML-package). Welke veranderingen brengt dit voor u met zich mee? Hoe zit het met het beroepsgeheim in de context van anti-witwasverplichtingen? Waar moet u voor oppassen? Deze co-organisatie van CCBE en ELF biedt praktische tips voor u en uw kantoor.

Claudio Cocuzza, voorzitter van de Anti-Money Laundering Committee van de CCBE, verwelkomt de deelnemers in deze opleiding die werd medegefinancierd door de Europese Unie.

Praktisch:

  • Wanneer: 26 februari 2024 van 9u tot 11u
  • Waar: online via Zoom
  • Punten permanente vorming: na deelname aan de webinar kan u een individuele aanvraag tot erkenning indienen via het Opleidingsinstituut

Deelnemen is gratis, maar u moet zich wel inschrijven voor 25 februari 2024.

Deze webinar wordt georganiseerd door de European Lawyers Foundation (ELF) en de Council of Bars and Law Societies of Europe (CCBE) en belicht de aankomende veranderingen die van belang zijn voor advocaten wereldwijd.

Ook interessant

Europa
Stem van Europa
vrijdag 16 februari 2024

De CCBE walst het nieuwe jaar in met de blik op de toekomst

In Wenen vond op 8 februari de eerste standing committee van 2024 plaats. Het wordt een belangrijk jaar voor de CCBE, dat gestart is met het uitwerken van een nieuwe toekomststrategie.

Meer lezen
GDPR Kantoororganisatie Witwaspreventie
vrijdag 26 januari 2024

Herziene modelovereenkomst en informatieformulieren voor advocaten en cliënten

We actualiseerden de modelovereenkomst tussen advocaat en private cliënt (consument). Daarnaast stellen we een bijgewerkte versie ter beschikking van diverse formulieren om te voldoen aan uw informatieverplichtingen die voortvloeien uit het Wetboek van Economisch Recht, de GDPR, de witwaspreventiewet, de Codex Deontologie en het Gerechtelijk Wetboek.

Meer lezen