Ga verder naar de inhoud

Expeditie Digitaal Talkshow: Marketing & social media

donderdag 28 maart 2024

In de tweede aflevering van drie talkshows geeft An Haenen een inspirerende presentatie over de totstandkoming en uitvoering van de digitale marketingcommunicatiestrategie van Sirius Legal, gericht op Inspire, Educate, Deliver, met als doel klanten te werven en behouden. Ze geeft u ook 5 gouden tips van digitale communicatie.

Nina Van Cauwenberge

Coördinator communicatie
Nina Van Cauwenberge

Deel dit artikel

Talkshow Marketing & social media

An Haenen geeft een inkijk in de digitale marketingcommunicatiestrategie van Sirius Legal, die zich richt op het aantrekken en behouden van klanten door middel van de principes 'Inspire, Educate, Deliver'. Die strategie omvat vijf gouden tips voor digitale communicatie, waaronder het toegankelijk maken van mensen en diensten op de website, het bieden van probleemoplossende content en het genereren van verkeer naar de website. 

Na de presentatie volgt een levendig driegesprek onder leiding van Jeroen Zweers, eigenaar van NOUN #TheLegalInnovationAgency en oprichter van Dutch Legal Tech, en met bestuurder Erik Valgaeren. Verschillende belangrijke thema's komen aan bod, waaronder de noodzaak en deontologie van online marketing voor advocaten, de toepasbaarheid van de aanpak van Sirius Legal voor andere advocatenkantoren, essentiële stappen die advocaten moeten nemen, en het selecteren van geschikte communicatiekanalen. 

Tijdens de uitzending krijgt u ook interessante cijfers gepresenteerd over het gebruik van websites en sociale media door advocaten en advocatenkantoren, evenals opkomende trends in sociale media.

An Haenen is Marketing & Relationships Manager bij Sirius Legal. Ze heeft 20 jaar ervaring in marketing en communicatie en is lid van Consulegis, een internationaal netwerk van onafhankelijke advocatenkantoren, bedrijfsjuristen en aanverwante professionele adviseurs.

Drie talkshows

Om onze cliënten zo goed mogelijk van dienst te zijn, is technologische innovatie van onze dienstverlening een noodzaak. Niet alleen om in kwaliteit tegemoet te kunnen komen aan de wensen van de klant, ook om onze praktijken efficiënter in te richten. We zien in de advocatuur dan ook steeds meer digitalisering plaatsvinden. Maar lang niet iedereen plukt de digitale vruchten. Het ontbreekt ons vaak aan tijd en interesse om dat te ontdekken. Zo komen we achterop en kunnen we de steeds verdergaande technologische ontwikkelingen niet meer bijbenen.

Met Expeditie Digitaal willen we advocaten laten zien dat digitale innovatie helemaal niet moeilijk hoeft te zijn, louter voordeel biedt en ook nog eens heel leuk is. Daarom bieden we u inspiratie en handvatten om uw praktijk toekomstbestendig te maken.
— Erik Valgaeren, bestuurder digitalisering

Daarom inspireren we u met deze drie talkshows:

  1. AI in de praktijk van een advocaat - met presentatie van mr. Stephane Criel
  2. Marketing en social media - met presentatie van An Haenen
  3. Efficiënte klantprocessen - met presentatie van mr. Pieter-Jan Franssen

Kom naar het OVB Congres Meer weten?

Op vrijdag 26 april 2024 vindt het OVB Congres 'De Magie van het Recht' plaats in het Elisabeth Center in Antwerpen. We trakteren u daar op heel wat boeiende sessies, onder andere over marketing en deontologie met An Haenen als een van de sprekers.

Ook interessant

Digitalisering
donderdag 18 april 2024

Talkshow: Efficiënte klantprocessen

In de derde en laatste aflevering van drie talkshows geeft mr. Pieter-Jan Fransen een inspirerende presentatie over de inzet van digitale tools om dienstverleningsprocessen efficiënter te maken door de klant centraal te plaatsen. Denk daarbij aan een digitaal cliëntenportaal en automatische facturering.

Meer lezen
Kantoororganisatie Digitalisering
woensdag 03 april 2024

Wat weet u over de elektronische handtekening?

We merken dat er bij advocaten vooral vragen rijzen over elektronische handtekeningen. De wetgeving is bijzonder complex en vindt u terug in de eIDAS-verordening en de Wet van 21 juli 2016 tot uitvoering en aanvulling daarvan. Hier leest u alvast de basisinformatie.

Meer lezen