Ga verder naar de inhoud

JBox vanaf nu ook toe­gan­ke­lijk voor uw medewerker(s)

vrijdag 20 augustus 2021

Vanaf nu kan uw medewerker (niet-advocaat) in uw naam handelingen verrichten in uw Jbox op het DPA-platform. Lees hier hoe u uw medewerker een mandaat daarvoor kan geven.

Mandaat verlenen

  • u surft naar https://secure.dp-a.be/profile op het DPA-platform
  • op de profielpagina van uw DPA-account, klikt u links in het menu op ‘Mijn mandaten’

Nadien kan uw medewerker inloggen via de eID of itsme® en de berichten ophalen en eventueel ook nieuwe berichten uitsturen.

Vanaf midden september: cor­rec­ti­o­ne­le en po­li­tie­recht­ban­ken

Steeds meer griffies gebruiken de Jbox om afschriften van vonnissen naar de betrokken advocaten te versturen. Vanaf midden september zullen alle correctionele en alle politierechtbanken de Jbox daarvoor gebruiken. En dat zowel in burgerlijke als in strafzaken, zo meldt Justitie.

Wat is de DPA-Jbox?

De DPA-Jbox is een applicatie om binnen de beveiligde omgeving van het DPA-platform documenten te ontvangen en te versturen met dezelfde waarde als een aangetekende zending. Griffies gebruiken dit kanaal om afschriften van vonnissen naar de betrokken advocaten te versturen. Advocaten van hun kant kunnen een bericht van de griffie beantwoorden of nieuwe berichten versturen.

Ook interessant

Applicatie Digitalisering
woensdag 20 december 2023

Digitaal handtekenen met uw advocatenkaart

Via de gratis applicatie 'DPA - Sign-A-Doc' kunt u een pdf-document of een procedurestuk dat u via DPA-Deposit naar de griffie verstuurt, van een rechtsgeldige digitale handtekening voorzien. Dat doet u met uw advocatenkaart.

Meer lezen
Online meeting
Applicatie
vrijdag 16 december 2022

Nieuwe applicatie GraydonCreditSafe

Via de nieuwe applicatie GraydonCreditsafe raadpleegt u belangrijke en gerichte informatie over bedrijven. Het opzoeken van een bedrijf is gratis, het genereren van een rapport is betalend.

Meer lezen