Ga verder naar de inhoud

Vlaamse Ju­ris­ten­ver­e­ni­ging verwelkomt nieuwe voorzitter en Juridisch Woord van het Jaar

donderdag 06 juni 2024

Op 13 juni 2024 zal het Gentse podium opnieuw het toneel zijn voor een belangrijke aankondiging in de juridische wereld. Het tweede Juridisch Woord van het Jaar zal worden onthuld, een gebeurtenis die vorig jaar voor de eerste keer plaatsvond met het opvallende "tiktokjustitie" als winnaar. De Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde in Gent, die vorig jaar als gastheer fungeerde, zal opnieuw het decor vormen voor deze boeiende aankondiging.

Nina Van Cauwenberge

Coördinator communicatie
Nina Van Cauwenberge

Deel dit artikel

Juridisch Woord van het Jaar

Deze jaarlijkse traditie, die vorig jaar met groot enthousiasme werd ontvangen, blijft voortbestaan, waarbij de organisatoren hun inspanningen verlengen om het Juridisch Woord van het Jaar een blijvende en betekenisvolle erkenning te maken in de juridische gemeenschap. De bekendmaking biedt niet alleen een blik op het nieuwe woord van dit jaar, maar ook een reflectie van Bart Willocx, de kersverse eerste voorzitter van het hof van beroep te Antwerpen. Zijn inzichten en observaties over de ontwikkelingen in het recht van het afgelopen jaar zullen ongetwijfeld interessante discussies opleveren.

Daarnaast zal de avond een primeur onthullen: de bekendmaking van de nieuwe voorzitter van de Vlaamse Juristenvereniging. Vicestafhouder Frank Judo neemt na zestien jaar voorzitterschap afscheid. Het is een moment van viering en vooruitzicht, waarbij de toekomst van de vereniging wordt omarmd en gevierd.

Inschrijven

Op donderdag 13 juni 2024 om 20u start de plechtige bekendmaking in de Academie aan de Koningstraat 18 in Gent.

Inschrijven kan tot 10 juni 2024. Bij uw inschrijving kan u ook nog suggesties doen voor het Juridisch Woord van het Jaar.

Ook interessant

Community
vrijdag 07 juni 2024

Dit was de advocatenrun 2024

Op zaterdag 1 juni 2024 vond de Advocatenrun plaats in het prachtige domein Puyenbroeck. Hoewel het geen zonovergoten editie was, bleef de regen gelukkig uit. Ontdek hier de winnaars!

Meer lezen
Enquête
Community
woensdag 05 juni 2024

Herbeoordeling van de impact van de EU-bemiddelingsrichtlijn

De Dialogue Through Conflict Foundation voert momenteel een uitgebreide studie uit om de huidige stand van zaken en de impact van wetgeving rondom bemiddeling in burgerlijke en handelszaken binnen de EU-lidstaten te evalueren. We nodigen u uit om deel te nemen aan deze belangrijke enquête

Meer lezen