Ga verder naar de inhoud

Neem deel aan de co-cre­a­tie­ses­sie Vanuit stress-management naar optimale com­mu­ni­ca­tie

woensdag 05 april 2023

Samen met u willen we in deze co-creatiesessie een opleidingstraject uitstippelen rond mentaal welzijn van en voor advocaten. In kleine groep delen we in een open dialoog ervaringen met elkaar en krijgt u concrete inzichten en handvaten mee.

Tom Bauwens

Coördinator Opleidingsinstituut
Tom Bauwens

Ilse De Cuyper

Directeur HR & welzijn
Ilse De Cuyper

Deel dit artikel

Inhoud

We worden de laatste jaren als mens meer en meer uitgedaagd onszelf te herdenken. In deze nieuwe en steeds snellere veranderende wereld moet vastgeroest denken plaats maken voor snel en flexibel schakelen. Dat laatste lijkt stilaan noodzakelijk om onze business te boosten of gelukkig te zijn. Het valt op dat we met steeds meer gebukt lopen onder die constante verandering. Ons brein maakt overuren en raakt oververhit. Het heeft een impact op ons mentaal welzijn omdat we vaak niet weten hoe we zo'n zaken ten gronde moeten aanpakken. Het zorgt voor stress en onrust en een gevoel van disbalans. Volgens studies is het aantal burn-outs de laatste 3 jaar met 66% gestegen.

Ook advocaten ontspringen de dans niet en daar willen we samen met u verandering in brengen. Onder de noemer "vanuit stress-management naar optimale communicatie" willen we samen met u een traject uitstippelen rond mentaal welzijn van en voor advocaten.

Met deze co-creatiesessie willen we in kaart brengen wat er leeft op het vlak van mentaal welzijn:

  • Waar lopen we tegen aan?
  • Welke frustraties zijn er?
  • Waar verliezen we onze energie?
  • Hoe uit zich dat in onze communicatie met elkaar en onze cliënten?

In kleine groep krijgt u concrete inzichten en handvaten mee en willen we vooral tot een kader komen voor een opleidingsprogramma dat oplossingen biedt voor onze specifieke noden. Dat hopen we te bereiken door in een open dialoog ervaringen met elkaar te delen. Het aantal plaatsen is beperkt tot 15. Wees er dus snel bij.

De coaches van Posi Essentials met meer dan 20 jaar ervaring begeleiden het traject .

Schrijf u in

Schrijf u in voor een van deze sessies:

Ook interessant

Welzijn
vrijdag 24 november 2023

Hoe gaat het met u?

Uw welzijn ligt ons nauw aan het hart. Daarom nodigen we u uit om deel te nemen aan onze tweede welzijnsenquête. Uw stem is van onschatbare waarde om een diepgaand inzicht te krijgen in de uitdagingen waarmee advocaten worden geconfronteerd op het gebied van stress, burn-out en grensoverschrijdend gedrag.

Meer lezen
Community Welzijn Kantoororganisatie
donderdag 23 november 2023

Transparante communicatie, betrokkenheid en zinvol werk: sleutels tot HR-succes in uw advocatenkantoor

Transparante communicatie, betrokkenheid en betekenisvol werk zijn slechts enkele topics die tijdens het debat aan bod kwamen. Keynote-spreker Stijn Baert en de deskundige panelleden identificeerden de uitdagingen op vlak van HR en reikten oplossingen aan om een solide basis te leggen voor advocatenkantoren en hun medewerkers. Herbekijk de uitzending en krijg een dieper inzicht in de dynamiek van de advocatuur en hoe een goed HR-beleid een aanzienlijk verschil kan maken.

Meer lezen