Ga verder naar de inhoud

Vandaag rouwt de hele advocatuur met de familie van mr. Van Der Stichelen.

zaterdag 28 oktober 2023

Met afgrijzen verneemt de Orde van Vlaamse Balies het gewelddadige overlijden van mr. Claudia Van Der Stichelen in Sint-Lievens-Houtem en het neerschieten van haar zoon. Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar haar echtgenoot, onze confrater mr. Eric Flamée en alle dierbaren van het slachtoffer, aan wie wij onze oprechte deelneming betuigen. We hopen dat hun zoon snel zal herstellen.

Peter Callens

Voorzitter Orde van Vlaamse Balies
Portret voorzitter Peter Callens

Deel dit artikel

Als het onderzoek uitwijst dat mr. Van Der Stichelen neergeschoten is omdat zij advocaat is, dan is dat bijzonder erg. Het toont aan dat het beroep van advocaat gevaarlijk geworden is en dat advocaten kwetsbare doelwitten zijn.

Het is helaas niet de eerste keer dat advocaten aangevallen worden omdat zij advocaten zijn. Nu gebeurt het met fatale afloop. Die kwetsbaarheid moet erkend worden maar mag nooit aanvaard worden. Dreigementen aan het adres van advocaten moeten au sérieux genomen worden.

Ook interessant

Community Scriptieprijs
donderdag 27 juni 2024

Waag uw kans op de Scriptieprijs en win €2.500!

Heeft u het afgelopen jaar uw hart en ziel gewijd aan uw bachelor- of masterproef? Was uw scriptie gericht op de advocatuur, of heeft u uitgebreid onderzoek gedaan naar de organisatie en werking van justitie? Dan bieden wij u nu de unieke kans om uw inspanningen te laten belonen! Wij nodigen u graag uit om deel te nemen aan de prestigieuze Scriptieprijs, een onderscheiding die een brug slaat tussen de wereld van de advocaten en ambitieuze studenten zoals u.

Meer lezen
Community Video
donderdag 27 juni 2024

Verslag algemene vergadering juni 2024

In een videoverslag vertelt bestuurder Els Koninckx u wat er besproken en beslist werd op de algemene vergadering van 26 juni 2024.

Meer lezen