Ga verder naar de inhoud

Vandaag rouwt de hele advocatuur met de familie van mr. Van der Stichelen.

zaterdag 28 oktober 2023

Met afgrijzen verneemt de Orde van Vlaamse Balies het gewelddadige overlijden van mr. Claudia Van der Stichelen in Sint-Lievens-Houtem en het neerschieten van haar zoon. Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar haar echtgenoot, onze confrater mr. Eric Flamée en alle dierbaren van het slachtoffer, aan wie wij onze oprechte deelneming betuigen. We hopen dat hun zoon snel zal herstellen.

Peter Callens

Voorzitter Orde van Vlaamse Balies
Portret voorzitter Peter Callens

Deel dit artikel

Als het onderzoek uitwijst dat mr. Van der Stichelen neergeschoten is omdat zij advocaat is, dan is dat bijzonder erg. Het toont aan dat het beroep van advocaat gevaarlijk geworden is en dat advocaten kwetsbare doelwitten zijn.

Het is helaas niet de eerste keer dat advocaten aangevallen worden omdat zij advocaten zijn. Nu gebeurt het met fatale afloop. Die kwetsbaarheid moet erkend worden maar mag nooit aanvaard worden. Dreigementen aan het adres van advocaten moeten au sérieux genomen worden.

Ook interessant

Community
donderdag 30 november 2023

Verslag algemene vergadering november 2023

In een videoverslag vertelt bestuurder Els Koninckx u wat er besproken en beslist werd op de algemene vergadering van 29 november 2023

Meer lezen
Gsm met drie applicaties op: Instagram, Twitter en LinkedIn
Community Digitalisering
zaterdag 25 november 2023

Het meest actuele juridisch nieuws via onze LinkedIn-kanaal

Het meest actuele juridisch nieuws kan u dagelijks volgen via onze nieuwsrubriek en op ons LinkedIn-kanaal, en tweewekelijks via onze nieuwsbrief OrdeExpress. Maar we zijn ook actief op Twitter en Facebook. Ontdek onze strategie daarachter.

Meer lezen