Ga verder naar de inhoud

Uw vergoeding twee­de­lijns­bij­stand staat weldra op uw rekening

maandag 10 juni 2024

De vergoedingen voor de advocaten die prestaties hebben geleverd in het kader van de juridische tweedelijnsbijstand zijn vandaag binnengekomen en meteen doorgestort. Hebt u een rekening bij ING, dan mag u de vergoeding vandaag verwachten. Voor klanten van andere banken duurt het een paar dagen langer voordat de vergoeding op hun rekening staat.

Elke Steylaerts

Coördinator rechtshulp
Avatar

Sofie Kurz

Medewerker-specialist rechtshulp
Sofie Kurz

Deel dit artikel

De vergoeding per "punt" volgens de nomenclatuur in de tweedelijnsbijstand bedraagt 93,97 euro.

Met oprechte vreugde kondigen we aan dat de vergoedingen voor de advocaten die zich hebben ingezet voor juridische tweedelijnsbijstand, zijn ontvangen van de overheid en onmiddellijk zijn doorgestort naar hun rekeningen.
— Bestuurders Marnix Moerman en Hans De Meyer

Bereken hoeveel u zal ontvangen

Via de tab ‘mijn dossiers’ op uw advocatenfiche kunt u een overzicht opvragen van de dossiers welke nu uitbetaald werden.

Om tot dit resultaat te komen zoekt u op status ‘Audit-voor uitbetaling’ (Let op: binnen enkel dagen wordt de status van deze dossiers gewijzigd naar "Gearchiveerd".). Vervolgens klikt u onder de actieknoppen ‘Zoek en Verwijder filters’ op Punten weergeven’ en op ‘Zoek’

Op basis van het totaaloverzicht kunt u de volgende berekening maken:

  • Vermenigvuldig de intellectuele punten en de punten dossierkosten met 93,97 euro
  • Tel daarbij de punten verplaatsingen vermenigvuldigd met 50,00 euro

Van dat bedrag wordt nog de som van alle geïnde rechtsplegingsvergoedingen en alle provisies afgetrokken.

Vragen?

Indien u vragen hebt over uw vergoeding of begin volgende week nog altijd geen betaling ontvangen hebt neem dan contact op met uw lokale balie.

Ook interessant

Tweedelijnsbijstand
dinsdag 28 mei 2024

Positief advies versnelt uitbetalingen voor juridische tweedelijnsbijstand

Op 24 mei 2024 heeft de Inspectie Financiën positief advies gegeven over de uitbetaling van vergoedingen aan advocaten die voor juli 2023 juridische tweedelijnsbijstand hebben verleend. Volgens de huidige verwachtingen is het doel om de betalingen in de eerste week van juni 2024 te realiseren.

Meer lezen
Tweedelijnsbijstand
vrijdag 24 mei 2024

Evoluties in tweedelijnsbijstand: nieuwe regels en financiering

De recente veranderingen in de tweedelijnsbijstand hebben geleid tot een aantal significante ontwikkelingen. Lees onze update en ontdek de gevolgen voor de werking en financiering van de juridische tweedelijnsbijstand in Vlaanderen.

Meer lezen