Ga verder naar de inhoud

Nieuwe richtlijnen aanvragen kmo-por­te­feuil­le

vrijdag 13 januari 2023

Er ontstond lichte paniek in de eindejaarsperiode na enkele e-mails van opleidingsvertrekkers dat de kmo-portefeuille zou afgeschaft worden. We traden onmiddellijk, samen met het notariaat, in actie en kunnen bevestigen dat de kmo-portefeuille mogelijk blijft voor advocaten.

Wel gelden er sinds begin januari 2023 er nieuwe richtlijnen voor het aanvragen ervan.

Wanneer u zich inschrijft voor een opleiding die in aanmerking komt voor de subsidiemaatregel, kan u nog steeds de betaling via kmo-portefeuille aanvinken. Nieuw is dat u nu moet wachten om de steunaanvraag in te dienen tot u van ons een e-mail ontvangt dat de opleiding kan worden betaald.

Tom Bauwens

Coördinator Opleidingsinstituut
Tom Bauwens

Leen Christiaens

Medewerker-specialist opleiding
Leen Christiaens

Deel dit artikel

Sinds 5 januari 2023 moet elke opleidingsverstrekker, dus ook de OVB, elke opleiding eerst bij het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) registreren en de erkenning tot subsidie afwachten. De opleidingen worden vanaf nu ook ter goedkeuring voorgelegd aan de minister voor Economie en Werk.

Na die goedkeuring ontvangt de OVB een e-mail van het ministerie dat de opleiding onder de subsidiemaatregel valt. Zodra we die goedkeuring hebben ontvangen, informeren we u per e-mail dat u de steunaanvraag kan indienen.

Ook interessant

Opleidingsinstituut On demand
donderdag 09 november 2023

Dag van de Ondernemer: mis deze webinars niet

Op 17 november, ter ere van de Dag van de Ondernemer, hebben we drie boeiende webinars gepland die gericht zijn op de advocatuur en ondernemerschap. Deze sessies beloven inzichtelijke discussies en waardevolle informatie te bieden voor advocaten.

Meer lezen
Onderhandelen
Opleidingsinstituut Collaboratieve onderhandelingen
donderdag 31 augustus 2023

Een fijn verhaal over een succesvolle collaboratieve onderhandeling.

Mr. Kathleen De Cuyper en mr. Jorden Wouters, beiden verbonden aan de Nederlandstalige Orde bij de balie Brussel, volgden bij de OVB samen de opleiding collaboratieve onderhandelingen. Ze hebben zonet een succesvolle collaboratieve onderhandeling achter de rug. In een interview met hen en de cliënt van mr. Wouters willen ze u warm maken om de opleiding te volgen. Temeer nu er wetgeving in de maak is waardoor het collaboratief akkoord in de toekomst ook zal kunnen worden gehomologeerd. Vanaf eind september starten er nieuwe opleidingssessies.

Meer lezen