Ga verder naar de inhoud

Nieuwe mi­ni­mum­ver­goe­din­gen advocaten-stagiairs vanaf 1 september 2024

woensdag 13 maart 2024

De jaarlijkse minimumvergoeding voor de eerstejaarsstagiairs wordt opgetrokken van 26.580 euro naar 27.000 euro, maandelijks vooruitbetaalbaar.

De jaarlijkse minimumvergoeding vanaf het tweede stagejaar wordt opgetrokken van 33.180 euro naar 33.600 euro, maandelijks vooruitbetaalbaar.

Voor de goede orde duiden we hieronder het begrip 'maandelijks vooruitbetaalbaar'.

Lieve Naessens

Coördinator beroepsopleiding
Lieve Naessens

Deel dit artikel

Vanaf 1 september 2024

De algemene vergadering heeft op 20 december 2023, conform artikel 34 van de Codex Deontologie voor Advocaten, de minimumvergoedingen van de advocaten-stagiairs aangepast.

De wijziging werd op 13 maart 2024 gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad en gaat in vanaf 1 september 2024.

Maandelijks voor­uit­be­taal­baar

De term 'vooruitbetaalbaar' slaat op de verplichting om de vergoeding (die op jaarlijkse basis begroot werd) in maandelijkse schijven te betalen en niet op een verplichting om ook bij het begin van de maand te betalen.

Ook interessant

Stage
donderdag 01 februari 2024

Maak deel uit van het internationaal stageprogramma van de Parijse balie

Bent u een jonge advocaat die droomt van een internationale carrière? Dan hebben we goed nieuws voor u! De Parijse balie organiseert al 30 jaar het befaamde "Stage international" programma, een trainingsprogramma voor advocaten. Dat Franstalige programma vindt plaats in oktober en november 2024.

Meer lezen
Stage Beroepsopleiding
donderdag 21 december 2023

OVB deelt bezorgdheid en streeft naar toegankelijke en kwalitatieve opleiding

De Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS) heeft kritiek op de plannen voor de hervorming van de beroepsopleiding voor advocaten-stagiairs. We delen de bekommernis van de studenten dat het beroep van advocaat in principe toegankelijk moet zijn voor elke afgestudeerde in de rechten. Het voorontwerp van wet rond modernisering van de advocatuur bepaalt inderdaad dat die beroepsopleiding de vorm aanneemt van een aanvullende studie, die voorafgaat aan de aanvang van de eigenlijke stage als advocaat.

Meer lezen