Ga verder naar de inhoud

Tijdens de res­tau­ra­tie­wer­ken Nieuwe ingang voor advocaten en bezoekers in Jus­ti­tie­pa­leis Brussel

donderdag 01 februari 2024

Vanaf maandag 12 februari 2024 ondergaat de toegang tot het Justitiepaleis in Brussel aanzienlijke veranderingen in het kader van de lopende restauratiewerken aan de Poelaertgevel. Advocaten en bezoekers worden vriendelijk verzocht rekening te houden met volgende aanpassingen.

Deel dit artikel

Richtlijnen

  • Toegang via de hoofdtrappen zal tijdelijk niet mogelijk zijn tot eind 2025. In plaats daarvan wordt de toegang voor bezoekers en advocaten verplaatst naar de Minimes-gevel, bovenaan de hellingbanen. Die toegang bevindt zich op niveau -1 van het Justitiepaleis, via de Minimes-trap, op het Box in the Box-niveau, toegankelijk via de voormalige advocatendeur.
  • Bij de ingang, aan de linkerkant, bevindt zich de bezoekersscanner, terwijl aan de rechterkant advocaten toegang krijgen via een pasjesgestuurde automaat.
  • De uitgang bevindt zich aan de rechterkant, eveneens via twee automaten. De receptie is gelegen aan de linkerkant.
  • Na de toegang is het mogelijk om via de Minimes trap naar de salle des pas perdus te gaan, of gebruik te maken van de liften aan zowel de advocatenkant als de restaurantkant.
  • Een handige plattegrond met zittingzalen wordt in de nabije omgeving geplaatst om bezoekers te assisteren bij het vinden van de juiste zaal voor hun zitting.
  • Magistraten, personeel (en leveranciers) blijven hun gebruikelijke ingang behouden via 25 Wolstraat, waarbij hun badges niet worden herkend door de kaartautomaat in de Minimenstraat.

Het goede nieuws is dat er niets verandert voor mensen met beperkte mobiliteit, die nog steeds gebruik kunnen maken van de toegang via Wolstraat 25.