Ga verder naar de inhoud

Een onmisbare kans voor jonge advocaten Maak deel uit van het internationaal stageprogramma van de Parijse balie

vrijdag 19 mei 2023

Bent u een jonge advocaat die droomt van een internationale carrière? Dan hebben we goed nieuws voor u! De Parijse balie organiseert al 30 jaar het befaamde "Stage international" programma, een trainingsprogramma voor advocaten. Dat Franstalige programma vindt plaats in oktober en november 2023.

Nina Van Cauwenberge

Coördinator communicatie
Nina Van Cauwenberge

Deel dit artikel

Het "Stage international" is een opleidingscursus voor jonge buitenlandse advocaten die vloeiend Frans spreken en graag het Franse en Europese recht en de praktijk van het juridische beroep in Frankrijk willen ontdekken in een internationale omgeving.

Gedurende de maand oktober volgen de geselecteerde deelnemers les aan de Ecole de Formation du Barreau (EFB) over ethiek, het Franse rechtssysteem en juridische procedures. Die theoretische training wordt aangevuld met praktijkervaring in november bij een advocatenkantoor in Parijs.

Daarnaast biedt dit programma een unieke gelegenheid voor ontmoetingen tussen juridische professionals die hun praktijken willen vergelijken. Het stimuleert het opbouwen van een blijvend professioneel en vriendschappelijk netwerk tussen jonge collega's van verschillende achtergronden van over de hele wereld.

Praktisch

  • Het programma duurt 8 weken en vindt elk jaar plaats in oktober en november.
  • Kandidaten moeten jonger zijn dan 40 jaar en een goede kennis van het Frans hebben.
  • Deelname aan de cursus is kosteloos en wordt volledig betaald door de Parijse Balie. Het is echter de verantwoordelijkheid van de deelnemers om hun reis- en verblijfskosten in Parijs te dekken.

Geïnteresseerd? Dien dan uw aanvraag in voor 23 juni.

Ook interessant

Stage
maandag 22 mei 2023

Word lid van onze beroepscommissie beroepsopleiding

Advocaten-stagiairs die niet geslaagd zijn voor hun beroepsopleiding, kunnen tegen die beslissing hoger beroep instellen bij de…
Meer lezen
Advocaat
Stage
donderdag 12 januari 2023

Nieuwe minimumvergoedingen advocaten-stagiairs vanaf 1 september 2023

De jaarlijkse minimumvergoeding voor de eerstejaarsstagiairs wordt opgetrokken van 24.000 euro naar 26.580 euro, maandelijks…
Meer lezen