Ga verder naar de inhoud

EEN ONMISBARE KANS VOOR JONGE ADVOCATEN Maak deel uit van het in­ter­na­ti­o­naal sta­ge­pro­gram­ma van de Parijse balie

donderdag 01 februari 2024

Bent u een jonge advocaat die droomt van een internationale carrière? Dan hebben we goed nieuws voor u! De Parijse balie organiseert al 30 jaar het befaamde "Stage international" programma, een trainingsprogramma voor advocaten. Dat Franstalige programma vindt plaats in oktober en november 2024.

Deel dit artikel

Het "Stage international" is een opleidingscursus voor jonge buitenlandse advocaten die vloeiend Frans spreken en graag het Franse en Europese recht en de praktijk van het juridische beroep in Frankrijk willen ontdekken in een internationale omgeving.

Gedurende de maand oktober volgen de geselecteerde deelnemers les aan de Ecole de Formation du Barreau (EFB) over ethiek, het Franse rechtssysteem en juridische procedures. Die theoretische training wordt aangevuld met praktijkervaring in november bij een advocatenkantoor in Parijs.

Daarnaast biedt dit programma een unieke gelegenheid voor ontmoetingen tussen juridische professionals die hun praktijken willen vergelijken. Het stimuleert het opbouwen van een blijvend professioneel en vriendschappelijk netwerk tussen jonge collega's van verschillende achtergronden van over de hele wereld.

Praktisch

  • Het programma duurt 8 weken en vindt elk jaar plaats in oktober en november.
  • Kandidaten moeten jonger zijn dan 40 jaar en een goede kennis van het Frans hebben.
  • Deelname aan de cursus is kosteloos en wordt volledig betaald door de Parijse Balie. Het is echter de verantwoordelijkheid van de deelnemers om hun reis- en verblijfskosten in Parijs te dekken.

Geïnteresseerd? Dien dan uw aanvraag in voor 13 april 2024.

Ook interessant

Stage
woensdag 13 maart 2024

Nieuwe minimumvergoedingen advocaten-stagiairs vanaf 1 september 2024

De jaarlijkse minimumvergoeding voor de eerstejaarsstagiairs wordt opgetrokken van 26.580 euro naar 27.000 euro, maandelijks vooruitbetaalbaar. De jaarlijkse minimumvergoeding vanaf het tweede stagejaar wordt opgetrokken van 33.180 euro naar 33.600 euro, maandelijks vooruitbetaalbaar.

Meer lezen
Stage Beroepsopleiding
donderdag 21 december 2023

OVB deelt bezorgdheid en streeft naar toegankelijke en kwalitatieve opleiding

De Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS) heeft kritiek op de plannen voor de hervorming van de beroepsopleiding voor advocaten-stagiairs. We delen de bekommernis van de studenten dat het beroep van advocaat in principe toegankelijk moet zijn voor elke afgestudeerde in de rechten. Het voorontwerp van wet rond modernisering van de advocatuur bepaalt inderdaad dat die beroepsopleiding de vorm aanneemt van een aanvullende studie, die voorafgaat aan de aanvang van de eigenlijke stage als advocaat.

Meer lezen