Ga verder naar de inhoud

Individueel e-mailadres wordt verplicht

donderdag 08 juni 2023

Advocaten moeten voortaan bereikbaar zijn via een (individueel) e-mailadres. Dat besliste onze algemene vergadering.

Merve Köse

Jurist deontologie
Merve Köse

Deel dit artikel

De algemene vergadering van de OVB keurde op haar vergadering van 31 mei 2023 het reglement op verplicht gebruik van een e-mailadres goed. Dat reglement voegt twee nieuwe leden aan artikel 186 van de Codex Deontologie voor Advocaten toe.

Advocaten moeten voortaan, minstens voor de balie, de OVB, de tuchtorganen en de confraters bereikbaar zijn via een e-mailadres.

Verder moeten advocaten voor hun contacten met de ordinale overheden, zoals de stafhouder, bereikbaar zijn via hun individueel e-mailadres.

Het reglement treedt in werking drie maanden na publicatie in het Belgisch Staatsblad.

Ook interessant

Deontologie Rechten van de mens
donderdag 25 januari 2024

Het Federaal Instituut voor de Rechten van de Mens: een steun voor klokkenluiders

Recente wetten versterken de bescherming van klokkenluiders in Belgische privébedrijven en de federale publieke sector. Deze wetten, voortkomend uit een Europese richtlijn, bieden niet alleen bescherming maar ook diverse vormen van ondersteuning via het onafhankelijke Federaal Instituut voor de Rechten van de Mens (FIRM). Advocaten en advocatenkantoren die geïnteresseerd zijn in de verdediging van klokkenluiders worden opgeroepen om zich bij het FIRM te melden.

Meer lezen
Deontologie Fiscaal recht
donderdag 11 januari 2024

Nieuwjaarsgeschenk van het Grondwettelijk Hof

Het Grondwettelijk Hof heeft op 11 januari 2024 opnieuw het beroepsgeheim van de advocaat beschermd in een bevestiging van zijn eerdere DAC6-rechtspraak. Ditmaal handelen de arresten over de omzettingsregelgeving op federaal niveau en op het niveau van de Franstalige Gemeenschap, het Waalse Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Meer lezen