Ga verder naar de inhoud

Individueel e-mailadres voortaan verplicht

woensdag 15 november 2023

Advocaten moeten vanaf nu bereikbaar zijn via een (individueel) e-mailadres. Dat besliste onze algemene vergadering.

Merve Köse

Jurist deontologie
Merve Köse

Deel dit artikel

De algemene vergadering van de OVB keurde op haar vergadering van 31 mei 2023 het reglement op verplicht gebruik van een e-mailadres goed. Dat reglement trad op 15 november 2023 in werking en voegt twee nieuwe leden toe aan artikel 186 van de Codex Deontologie voor Advocaten.

Advocaten moeten voortaan, minstens voor de balie, de OVB, de tuchtorganen en de confraters bereikbaar zijn via een e-mailadres.

Verder moeten advocaten voor hun contacten met de ordinale overheden, zoals de stafhouder, bereikbaar zijn via hun individueel e-mailadres.

Ook interessant

Deontologie Podcast
vrijdag 29 maart 2024

Podcast Ten Gronde: F*Q deontologie

In een boeiende aflevering van de podcast Ten Gronde, gemodereerd door bestuurder Jan Meerts, wordt de deontologie kritisch in vraag gesteld, met een focus op de veranderende landschappen van ethiek en praktijk. Mr. Eva Raepsaet, stafhouder Luk Delbrouck en vice-stafhouder Frank Judo betreden de arena om te debatteren over de ethiek en de grenzen van het beroep.

Deze podcast biedt een unieke kans om diepgaand inzicht te krijgen in de ethiek en de moderne ontwikkelingen van het beroep. Luister alsof u er zelf bij was!

Meer lezen
Deontologie Rechten van de mens
donderdag 25 januari 2024

Het Federaal Instituut voor de Rechten van de Mens: een steun voor klokkenluiders

Recente wetten versterken de bescherming van klokkenluiders in Belgische privébedrijven en de federale publieke sector. Deze wetten, voortkomend uit een Europese richtlijn, bieden niet alleen bescherming maar ook diverse vormen van ondersteuning via het onafhankelijke Federaal Instituut voor de Rechten van de Mens (FIRM). Advocaten en advocatenkantoren die geïnteresseerd zijn in de verdediging van klokkenluiders worden opgeroepen om zich bij het FIRM te melden.

Meer lezen