Ga verder naar de inhoud

Individueel e-mailadres voortaan verplicht

woensdag 15 november 2023

Advocaten moeten vanaf nu bereikbaar zijn via een (individueel) e-mailadres. Dat besliste onze algemene vergadering.

Merve Köse

Jurist deontologie
Merve Köse

Deel dit artikel

De algemene vergadering van de OVB keurde op haar vergadering van 31 mei 2023 het reglement op verplicht gebruik van een e-mailadres goed. Dat reglement trad op 15 november 2023 in werking en voegt twee nieuwe leden toe aan artikel 186 van de Codex Deontologie voor Advocaten.

Advocaten moeten voortaan, minstens voor de balie, de OVB, de tuchtorganen en de confraters bereikbaar zijn via een e-mailadres.

Verder moeten advocaten voor hun contacten met de ordinale overheden, zoals de stafhouder, bereikbaar zijn via hun individueel e-mailadres.

Ook interessant

Deontologie
donderdag 12 oktober 2023

OVB waarschuwt voor platform 'starofservice.be'

Het platform “starofservice.be” beweert via het internet vragers en aanbieders van ‘diensten’ met elkaar in contact te brengen. Er is ernstige twijfel over het bonafide karakter ervan, zodat de OVB elke samenwerking afraadt. Samenwerking kan bovendien zware deontologische inbreuken opleveren.

Meer lezen
Tucht
donderdag 24 augustus 2023

Onrechtmatig verzet niet langer mogelijk in procedures zoals in tucht

Onze algemene vergadering keurde op 8 februari 2023 een wijzigingsreglement goed dat voortaan (onder meer) de mogelijkheid biedt aan de raad van de Orde om verzet in procedures zoals in tucht ongedaan te verklaren. Dat reglement trad recent in werking.

Meer lezen