Ga verder naar de inhoud

Vul de enquête in! Her­be­oor­de­ling van de impact van de EU-be­mid­de­lings­richt­lijn

woensdag 05 juni 2024

De Dialogue Through Conflict (DTC) Foundation voert momenteel een uitgebreide studie uit om de huidige stand van zaken en de impact van wetgeving rondom bemiddeling in burgerlijke en handelszaken binnen de EU-lidstaten te evalueren. We nodigen u uit om deel te nemen aan deze belangrijke enquête, die bedoeld is om waardevolle inzichten te verzamelen over het gebruik en de effectiviteit van bemiddeling in de afgelopen tien jaar.

Nina Van Cauwenberge

Coördinator communicatie
Nina Van Cauwenberge

Deel dit artikel

Over het onderzoek

Deze nieuwe studie bouwt voort op een eerdere studie uit 2014 die werd uitgevoerd op verzoek van het Europese Parlement. Het rapport destijds, getiteld "Rebooting' The Mediation Directive: Assessing the Limited Impact of its Implementation and Proposing Measures to Increase the Number of Mediations in the EU", benadrukte de beperkte impact van de EU-bemiddelingsrichtlijn en deed aanbevelingen voor verbeteringen.

De vragenlijst die nu wordt verspreid, is gebaseerd op de vragenlijst van de studie uit 2014 en richt zich op bemiddelaars, rechters en advocaten die betrokken zijn bij bemiddeling in burgerlijke en handelszaken, met uitzondering van mediation in familiale geschillen.

Uw bijdrage is essentieel om de vooruitgang en eventuele knelpunten in de praktijk van mediation in kaart te brengen.

Enquête

Neem deel aan het onderzoek

De deadline voor het invullen van de enquête is 15 juni 2024.

Uw deelname levert een belangrijke bijdrage aan de verbetering van mediationprocessen in de hele Europese Unie.

Ook interessant

Community
vrijdag 07 juni 2024

Dit was de advocatenrun 2024

Op zaterdag 1 juni 2024 vond de Advocatenrun plaats in het prachtige domein Puyenbroeck. Hoewel het geen zonovergoten editie was, bleef de regen gelukkig uit. Ontdek hier de winnaars!

Meer lezen
Community
donderdag 06 juni 2024

VJV verwelkomt nieuwe voorzitter en Juridisch Woord van het Jaar

Op 13 juni 2024 zal het Gentse podium opnieuw het toneel zijn voor een belangrijke aankondiging in de juridische wereld. Het tweede Juridisch Woord van het Jaar zal worden onthuld, een gebeurtenis die vorig jaar voor de eerste keer plaatsvond met het opvallende "tiktokjustitie" als winnaar.

Meer lezen