Ga verder naar de inhoud

Podcast Ten Gronde Ener­gie­recht is een vlag met veel ladingen. Krijgt u het er ook al warm van?

dinsdag 04 juli 2023

Energiedelen, energietransitie, renovatieverplichting, warmtenetten, het zijn termen die heel actueel zijn. Logischerwijs hebben rechtzoekenden dan ook al eens vaker een advocaat nodig die thuis is in dergelijke materies. In deze podcast Ten Gronde hoort u twee advocaten die de nodige expertise hebben opgebouwd in het energierecht: mr. Tim Vermeir en mr. Thomas Vandenberghe. 

In een notendop

Tim Vermeir is 25 jaar verbonden aan de Nederlandstalige Orde bij de balie Brussel, Thomas Vandenberghe is al 11 jaar advocaat bij de balie West-Vlaanderen. Beiden bestrijken een heel ander segment van het energierecht. 


Volgens hen bestaat er niet zoiets als DE energieadvocaat. Het komt er als advocaat op aan om de verschillende bestaande rechtstakken zoals verbintenissenrecht of consumentenrecht toe te passen op energiedossiers zoals bijvoorbeeld een energieafnameovereenkomst.

In de podcast geven ze heel wat tips voor advocaten die zich aan energiedossiers wagen. 

Credits van deze podcast

  • Praatgasten: mr. Tim Vermeir en mr. Thomas Vandenberghe
  • Presentatie: Sofie Demeyer
  • Montage: Sarah Roggeman
  • Eindredactie: Nina Van Cauwenberge

Ook interessant

Deontologie Podcast
vrijdag 29 maart 2024

Podcast Ten Gronde: F*Q deontologie

In een boeiende aflevering van de podcast Ten Gronde, gemodereerd door bestuurder Jan Meerts, wordt de deontologie kritisch in vraag gesteld, met een focus op de veranderende landschappen van ethiek en praktijk. Mr. Eva Raepsaet, stafhouder Luk Delbrouck en vice-stafhouder Frank Judo betreden de arena om te debatteren over de ethiek en de grenzen van het beroep.

Deze podcast biedt een unieke kans om diepgaand inzicht te krijgen in de ethiek en de moderne ontwikkelingen van het beroep. Luister alsof u er zelf bij was!

Meer lezen
Community Podcast Rechtstaat
vrijdag 01 maart 2024

Podcast Ten Gronde: Dag van de Rechtstaat 2024

"Is de rechtstaat in gevaar, zitten we als het ware op 'de Titanic van de rechtstaat' en zijn wij de laatste strijkjes die nog wat melodietjes spelen terwijl we roemloos ten onder gaan? Of bevinden we ons net op een culminerend punt van borrelend potentieel van onze (Europese) instellingen?" Deze vraag (en meer) legt gespreksmoderator Peter Callens voor aan onze gasten, ongetwijfeld stof voor een interessant gesprek. Luister alsof u er zelf bij was!

Meer lezen