Ga verder naar de inhoud

Podcast Ten Gronde Ener­gie­recht is een vlag met veel ladingen. Krijgt u het er ook al warm van?

dinsdag 04 juli 2023

Energiedelen, energietransitie, renovatieverplichting, warmtenetten, het zijn termen die heel actueel zijn. Logischerwijs hebben rechtzoekenden dan ook al eens vaker een advocaat nodig die thuis is in dergelijke materies. In deze podcast Ten Gronde hoort u twee advocaten die de nodige expertise hebben opgebouwd in het energierecht: mr. Tim Vermeir en mr. Thomas Vandenberghe. 

In een notendop

Tim Vermeir is 25 jaar verbonden aan de Nederlandstalige Orde bij de balie Brussel, Thomas Vandenberghe is al 11 jaar advocaat bij de balie West-Vlaanderen. Beiden bestrijken een heel ander segment van het energierecht. 


Volgens hen bestaat er niet zoiets als DE energieadvocaat. Het komt er als advocaat op aan om de verschillende bestaande rechtstakken zoals verbintenissenrecht of consumentenrecht toe te passen op energiedossiers zoals bijvoorbeeld een energieafnameovereenkomst.

In de podcast geven ze heel wat tips voor advocaten die zich aan energiedossiers wagen. 

Credits van deze podcast

  • Praatgasten: mr. Tim Vermeir en mr. Thomas Vandenberghe
  • Presentatie: Sofie Demeyer
  • Montage: Sarah Roggeman
  • Eindredactie: Nina Van Cauwenberge

Ook interessant

mr. Justine Kochuyt, bestuurder Els Koninckx, mr. Lars Motmans
Stage Podcast Beroepsopleiding
vrijdag 01 december 2023

Succes als stagiair? Tips en Tricks voor een vliegende start!

In deze podcast van Ten Gronde delen de derdejaarsstagiairs Justine Kochuyt en Lars Motmans met bestuurder Els Koninckx hun inzichten en ervaringen van de afgelopen drie jaar. Ontdek hoe zij hun onzekerheden overwonnen en succesvol hun stage afrondden.

Meer lezen
Opleidingsinstituut On demand
donderdag 09 november 2023

Dag van de Ondernemer: mis deze webinars niet

Op 17 november, ter ere van de Dag van de Ondernemer, hebben we drie boeiende webinars gepland die gericht zijn op de advocatuur en ondernemerschap. Deze sessies beloven inzichtelijke discussies en waardevolle informatie te bieden voor advocaten.

Meer lezen