Ga verder naar de inhoud

Di­gi­ta­li­se­ring in de advocatuur: commissies OVB en Avocats.be bundelen de krachten

woensdag 28 februari 2024

De commissies digitalisering van de OVB en Avocats.be hebben de handen in elkaar geslagen met een gezamenlijke vergadering over artificiële intelligentie. Wil u zich ook verdiepen in het thema van de digitalisering van de beroepsgroep, dan kan dat op het OVB Congres, waar advocaten diepgaande inzichten kunnen verwerven via meerdere sessies.


Arthur Ockerman

Jurist studiedienst
Arthur Ockerman

Deel dit artikel

Ge­za­men­lij­ke com­mis­sie­ver­ga­de­ring over AI

De Commissies Digitalisering van de Orde van Vlaamse Balies en Avocats.be organiseerden op woensdag 31 januari 2024 een gezamenlijke commissievergadering rond het thema artificiële intelligentie. Beide ordes zetten sterk in op digitalisering. De vergadering omvatte presentaties en demonstraties van juridische uitgeversgroepen over hun plannen om AI te integreren in hun diensten. Het is duidelijk dat de uitgevers hier nog voor een aantal uitdagingen staan maar ze nemen de handschoen wel op. De commissieleden moedigden de uitgevers aan om goed voeling te houden met de noden en behoeften van de advocatuur en samen te werken over de verschillende databanken en bronnen heen.

De vergadering omvatte verder een demonstratie door confrater Florian Ernotte (balie Luik) over het gebruik van ChatGPT en een overzicht door een team van het Digital Platform for Attorneys (DP-A) van de mogelijkheden van het gebruik en de integratie van AI in de DP-A tools. De commissies benadrukken het belang van kwalitatieve oplossingen en het nut van verdere samenwerking tussen beide ordes.

In het tijdperk van digitalisering is het cruciaal om ideeën uit te wisselen en gezamenlijk vooruitgang te boeken.
— Erik Valgaeren, bestuurder digitalisering

Focus op di­gi­ta­li­se­ring op het OVB Congres

Geef uw mening over ad­vo­ca­ten­soft­wa­re­pak­ket­ten

De sessie over advocatensoftware op het OVB Congres brengt vertegenwoordigers van vooraanstaande softwareleveranciers zoals Kleos, Cicero, Toga en Lawcloud samen met leden van de OVB-commissie digitalisering. De deelnemers zullen onder leiding van bestuurder Erik Valgaeren debatteren over advocatensoftware. 

Vul de vragenlijst in en volg het live debat tussen softwareleveranciers en advocaten tijdens ons congres.

Ook interessant

Digitalisering
donderdag 18 april 2024

Talkshow: Efficiënte klantprocessen

In de derde en laatste aflevering van drie talkshows geeft mr. Pieter-Jan Fransen een inspirerende presentatie over de inzet van digitale tools om dienstverleningsprocessen efficiënter te maken door de klant centraal te plaatsen. Denk daarbij aan een digitaal cliëntenportaal en automatische facturering.

Meer lezen
Kantoororganisatie Digitalisering
woensdag 03 april 2024

Wat weet u over de elektronische handtekening?

We merken dat er bij advocaten vooral vragen rijzen over elektronische handtekeningen. De wetgeving is bijzonder complex en vindt u terug in de eIDAS-verordening en de Wet van 21 juli 2016 tot uitvoering en aanvulling daarvan. Hier leest u alvast de basisinformatie.

Meer lezen