Ga verder naar de inhoud

Alles start bij de be­roeps­op­lei­ding

dinsdag 11 januari 2022

Toen de beroepsopleiding onder de loep werd genomen en de vernieuwing ervan werd aangevat, is gezocht naar oplossingen om het klassikale zo veel als mogelijk te vermijden. Er werd gefocust op een meer praktische benadering van de diverse onderdelen via werkcolleges en een on demand aanbod om deze voor te bereiden.

Leen Bosmans

Medewerker-specialist opleiding
Avatar

Tom Bauwens

Coördinator Opleidingsinstituut
Tom Bauwens

Leen Christiaens

Medewerker-specialist opleiding
Leen Christiaens

Deel dit artikel

Blended learning was dus het uitgangspunt en dat is ondertussen ook een vaste waarde geworden in opleidingen, ook deze aangeboden door de Orde van Vlaamse Balies. Denk maar aan de bijstand bij verhoor in strafzaken. Het leek een logische keuze en ze blijkt ook de goeie te zijn. De examens, die in hun digitale vorm met toezicht op afstand toch stressvol waren, toonden een veel beter slaagcijfer dan tijdens de vorige opleiding.

Met het Opleidingsinstituut zetten we een volgende stap: de beroepsopleiding is de start van een carrière als advocaat en wordt gevolgd door verder levenslang leren. Bepaalde onderdelen van de beroepsopleiding zijn zonder meer interessant voor advocaten die al langer actief zijn en zullen ook aan hen aangeboden worden. Omgekeerd kan ook het aanbod aan permanente vorming een plaats krijgen binnen de beroepsopleiding. Alhoewel beide opleidingen elk hun eigenheid en doelstelling hebben, is er dus duidelijk een synergie en is het niet meer dan logisch dat ze samen een plaats krijgen in het vernieuwde Opleidingsinstituut, zodat alle advocaten op eenvoudige en een gebruiksvriendelijke manier gebruik kunnen maken van een breed op maat gemaakt aanbod als wezenlijk onderdeel van een succesvolle carrière binnen de advocatuur: het levenslang leren.

Ook interessant

Onderhandelen
Opleidingsinstituut Collaboratieve onderhandelingen
donderdag 31 augustus 2023

Een fijn verhaal over een succesvolle collaboratieve onderhandeling.

Mr. Kathleen De Cuyper en mr. Jorden Wouters, beiden verbonden aan de Nederlandstalige Orde bij de balie Brussel, volgden bij de OVB samen…
Meer lezen
Opleidingsinstituut Salduz
vrijdag 07 juli 2023

Hoe gaat u best om met minderjarige verdachten?

Behaalde u al het Supralat-certificaat én het certificaat Bijzondere Opleiding Jeugdrecht? Dan is onze nieuwe opleiding iets voor u! Die…
Meer lezen