Ga verder naar de inhoud

Advocaten-stagiairs vrijgesteld van punten permanente vorming

donderdag 08 juni 2023

Advocaten-stagiairs zijn voortaan vrijgesteld van het behalen van punten permanente vorming gedurende hun eerste drie jaar baliestage. Dat besliste onze algemene vergadering op 31 mei 2023.

Merve Köse

Jurist deontologie
Merve Köse

Deel dit artikel

De algemene vergadering van de OVB keurde op 31 mei 2023 het reglement tot wijziging van artikel 53, laatste lid van de Codex Deontologie voor Advocaten goed.

Wat met behaalde punten?

Behalen de advocaten-stagiairs toch punten permanente vorming gedurende de eerste drie jaar van hun baliestage, dan kunnen zij die punten, zonder een maximumgrens, overdragen naar de volgende gerechtelijke jaren.

Advocaat-stagiair in uw derde stagejaar?

Advocaat-stagiairs die momenteel in hun derde jaar stage zitten, zijn overeenkomstig het huidige reglement wel nog verplicht om 20 punten permanente vorming te halen en kunnen daarom een maximum aan 40 punten overdragen.

Ook interessant

Deontologie
donderdag 20 juni 2024

Inzicht in nationale risicoanalyse witwaspreventie

De Cel voor Financiële Informatieverwerking (CFI) heeft de nationale risicoanalyse over witwassen van geld, financiering van terrorisme en de proliferatie van massavernietigingswapens samengevat voor alle entiteiten die onder de witwaspreventiewet vallen. Deze samenvatting is daarom ook van belang voor advocaten. Ze biedt u een goed inzicht in de actuele risico’s, waardoor u uw eigen risicoanalyses daarop kunt afstemmen.

Meer lezen
Deontologie Podcast
vrijdag 29 maart 2024

Podcast Ten Gronde: F*Q deontologie

In een boeiende aflevering van de podcast Ten Gronde, gemodereerd door bestuurder Jan Meerts, wordt de deontologie kritisch in vraag gesteld, met een focus op de veranderende landschappen van ethiek en praktijk. Mr. Eva Raepsaet, stafhouder Luk Delbrouck en vice-stafhouder Frank Judo betreden de arena om te debatteren over de ethiek en de grenzen van het beroep.

Deze podcast biedt een unieke kans om diepgaand inzicht te krijgen in de ethiek en de moderne ontwikkelingen van het beroep. Luister alsof u er zelf bij was!

Meer lezen