Ga verder naar de inhoud

Advocaten-stagiairs vrijgesteld van punten permanente vorming

donderdag 08 juni 2023

Advocaten-stagiairs zijn voortaan vrijgesteld van het behalen van punten permanente vorming gedurende hun eerste drie jaar baliestage. Dat besliste onze algemene vergadering op 31 mei 2023.

Merve Köse

Jurist deontologie
Merve Köse

Deel dit artikel

De algemene vergadering van de OVB keurde op 31 mei 2023 het reglement tot wijziging van artikel 53, laatste lid van de Codex Deontologie voor Advocaten goed.

Wat met behaalde punten?

Behalen de advocaten-stagiairs toch punten permanente vorming gedurende de eerste drie jaar van hun baliestage, dan kunnen zij die punten, zonder een maximumgrens, overdragen naar de volgende gerechtelijke jaren.

Advocaat-stagiair in uw derde stagejaar?

Advocaat-stagiairs die momenteel in hun derde jaar stage zitten, zijn overeenkomstig het huidige reglement wel nog verplicht om 20 punten permanente vorming te halen en kunnen daarom een maximum aan 40 punten overdragen.

Ook interessant

Stage
donderdag 01 februari 2024

Maak deel uit van het internationaal stageprogramma van de Parijse balie

Bent u een jonge advocaat die droomt van een internationale carrière? Dan hebben we goed nieuws voor u! De Parijse balie organiseert al 30 jaar het befaamde "Stage international" programma, een trainingsprogramma voor advocaten. Dat Franstalige programma vindt plaats in oktober en november 2024.

Meer lezen
Deontologie Rechten van de mens
donderdag 25 januari 2024

Het Federaal Instituut voor de Rechten van de Mens: een steun voor klokkenluiders

Recente wetten versterken de bescherming van klokkenluiders in Belgische privébedrijven en de federale publieke sector. Deze wetten, voortkomend uit een Europese richtlijn, bieden niet alleen bescherming maar ook diverse vormen van ondersteuning via het onafhankelijke Federaal Instituut voor de Rechten van de Mens (FIRM). Advocaten en advocatenkantoren die geïnteresseerd zijn in de verdediging van klokkenluiders worden opgeroepen om zich bij het FIRM te melden.

Meer lezen