Ga verder naar de inhoud

Log veilig in via itsme® op het Privaat Luik

donderdag 19 augustus 2021

Omdat het Privaat Luik (toegang tot) gevoelige informatie bevat, is het nodig om u te identificeren Voordien kon dit via uw advocatenkaart. Hier komt een nieuwe optie bij: itsme. Dit is een app op uw smartphone waarmee u uw identiteit kunt aantonen en transacties kunt bevestigen. Lees hier hoe u dit kan activeren.

Itsme® is een manier om via een smartphone veilig in te loggen op verschillende online diensten. Vooral overheidsdiensten, maar ook banken, stellen het gebruik van itsme® voor (in plaats van de eID-kaart of de bankkaart) zodat u op een eenvoudige manier kunnen inloggen op diverse beveiligde platformen. In plaats van een kaartlezer en tientallen verschillende logins en wachtwoorden, gebruikt u dankzij deze toegang via uw smartphone telkens itsme®-code, die uit vijf cijfers bestaat.

Meer informatie over de app vindt u op de website: https://support.itsme.be/hc/nl/

Deze methode is dus vanaf vandaag ook mogelijk op het Privaat Luik. U kan uw advocatenkaart aan uw itsme®-account te koppelen om zo vereenvoudigd het platform en de applicaties te betreden.

Ook interessant

Digitalisering
woensdag 12 juni 2024

DPA schakelt versnelling hoger

Advocaten maken steeds meer gebruik van het DPA-platform, het Digital Platform for Attorneys, opgericht door de OVB en Avocats.be. Sinds de oprichting zo’n zes jaar geleden, werd de operationele werking beheerd door een feitelijke onderneming. Door de gestage groei tot een gezonde onderneming, is besloten om van DPA een volwaardige vennootschap te maken waarin beide communautaire ordes en alle Belgische balies aandeelhouder worden. De oprichtingsakte werd op 12 juni tijdens een uitzonderlijke algemene vergadering bekrachtigd.

Meer lezen
Digitalisering
dinsdag 21 mei 2024

Toegang tot notariële registers nu mogelijk via DPA

Notariële authentieke bronnen werden geïntegreerd in het DPA-platform. Vanaf nu kunt zo u het Centraal Register van Testamenten (CRT), het Centraal Register van Huwelijksovereenkomsten (CRH), en het Centraal Erfrechtregister (CER) direct raadplegen via de "Authentic Sources"-applicatie op het DPA-platform. Die functie versnelt het opvragen van informatie aanzienlijk, waarbij de tussenkomst van de Federatie van Notarissen niet meer nodig is.

Meer lezen